Reputaci si však florbalisté z Hané přeci jen trochu napravili. Přestože po první třetině prohrávali 3:1, dokázali do konce druhé dvacetiminutovky srovnat na 3:3. „V tomto zápase se ukázalo, že outsider dokáže potrápit favorita a semknutým, bojovným výkonem odehrát vyrovnaný mač," řekl k utkání kapitán domácích Zdeněk Fojt. Poukázal mimoděk na to, že Krnov hraje ligové zápasy v divizi, tedy o soutěž výše než Prostějov. A hned o čtyři ligy výše, než prostějovské Béčko, které mužstvo Prostějovanů notně posílilo.

Hráči Playmakers však nakonec přeci jen padli. A to přesto, že ještě v padesáté minutě vedli 7:5. Náskok však nestačil a když po vyrovnání Krvače dospěl zápas do prodloužení, bylo jasné, že drama je na světě. „V první třetině jsme hráli, co jsme chtěli. Pak soupeř překvapil. Nakonec jsme se ale dokázali zvednout, dovézt zápas do prodloužení a následně nájezdů. V nich rozhodli lepší nervy," zhodnotil zápas hostující vedoucí mužstva Ondřej Miškov.

Krnov nakonec po lítém boji vyhrál 8:7 po nájezdech, pro Prostějov Pohár skončil. I když ne tak docela. Pro druhý prostějovský klub, SK K2 Prostějov teprve cesta pohárem začíná. Hned na úvod čeká Prostějovany duel s divizní Jihlavou. Příbuzní a fanoušci přitom nemusí kvůli sledování zápasu jezdit daleko. Souboj se totiž odehraje v hale prostějovského reálného gymnázia a to už tuto sobotu od půl šesté večer.

FBC Playmakers Prostějov – FBC Orca Krnov 7:8 sn.

(1:3, 2:0,4:4 – 0:0)

Branky domácích: 9. Matoušek (Karel Hloch), 27. Karel Hloch (Milan Fojt), 39. Zbránek (Zdeněk Fojt), 41. Zbránek (Konečný), 44. Konečný (Balcárek), 45. Zbránek, 50. Karel Hloch (Milan Fojt)

Sestava Prostějova: Panák – Pekař, Pustějovský, Fojt Milan, Ťuik – Zbránek, Konečný, Balcárek – Matoušek, Fojt Zdeněk, Karel Hloch, Sobecký.