Do utkání naskočili aktivněji domácí a hned ze začátku první čtvrtiny se ujali vedení, které si postupně navýšili až na 8:2. Poté zavelel k útoku ústecký Jakub Krakovič a za necelé tři minuty obrátil skóre na 9:10 ve prospěch hostů. Po zbytek první třetiny většinou basketbalisté Ústí vedli rozdílem jednoho bodu, v samotném závěru se ale zase naopak vyburcovali Orli a odnesli si vedení 18:14.

V druhé části se již domácí svého vedení nevzdali a Ústí po celých deset minut jasně přehrávali. Orli soupeři brzy utekli o deset bodů a svůj náskok si již udržovali, na konci prvního poločasu jej dokonce navýšili na patnáct bodů.

Do třetí čtvrtiny vstoupili domácí opět aktivněji a soupeř začínal pomalu rezignovat na úspěch v zápase. Za dvě minuty navýšili Prostějovští svůj náskok o dalších devět bodů a hosté se jen stěží dokázali dostat znovu do zápasu. Ústečtí nakonec dokázali nasbírat jen deset bodů a Prostějov vstupoval do poslední části s luxusním náskokem 70:40.

V poslední čtvrtině byla na ústeckých hráčích vidět únava, přesto zabojovali a nasázeli Orlům dvacet bodů, což ale v celkovém počtu bylo opět málo. Ke konci zápasu se totiž začalo dařit Romanu Markovi a Ondřeji Kohoutovi, kteří stanovili konečný výsledek na 99:60.

„My jsme dneska nepředvedli výkon, při kterém bychom vůbec mohli myslet na úspěch. Paradoxně až na první čtvrtinu, kdy jsme vyběhli z autobusu. Osobně si myslím, že Prostějov už nad nikým tak lehce nevyhraje. Byl to z naší strany velice špatný výkon," smutně konstatoval trenér Ústí nad Labem Roman Bednář.

„Jsem rád, že jsme to zvládli. Ústí nám k úspěchu přispělo. Celý zápas byl divný už začátkem, kdy jsme my museli čekat a oni se později rozcvičovali. Stále je nás málo, ale myslím, že se nám dneska dařilo hlavně obranně a pak už to šlo všude. Měli jsme spoustu dobrých doskoků, to nám chybělo v Ostravě. Doufám, že dnešní výhra není jen zásluhou hostů, ale i naší hry," okomentoval trenér domácích Zbyněk Choleva.

BK PROSTĚJOV – SLUNETA ÚSTÍ NAD LABEM 88:60 (18:14, 45:30, 70:40)

Nejvíce bodů: Dufault 20, Pandula 15, Venta a Marko 14 – Reese a Krakovič 16, Nolen 13. Rozhodčí: Macela, Kurz, Holoubek. Trestné hody: 11/17 – 15/23. Fauly: 23:18. Trojky: 8:5.