„Ten průběh byl všelijaký. My jsme rádi za vítězství, byť jsme vedli o patnáct bodů. Dali jsme šanci to stáhnout, takže nakonec skoro nervózní koncovka. Nehráli jsme dobře," přiznal pro stránky svitavských Turů prostějovský kouč Zbyněk Choleva.

Ani domácí kouč Stanislav Petr nebyl se svými svěřenci příliš spokojen: „Prostějov je jednoznačně lepší tým, než je ten náš, ale jak je vidět, dá se hrát s jakýmkoliv družstvem, i když naše výkony v posledních zápasech nebyly dobré."

Vyrovnanou partii ukázala hned první desetiminutovka. Tu hosté ovládli jen o jeden bod, a to 21:20. Tury přitom dostali trojkami do vedení Teplý a Jones. Šteffel s Palyzou však srovnali a Tomanec strhl vedení na stranu hostů. Ti si ho, i když těsné, uhlídali do konce čtvrtiny. Ve druhé části už Hanáci přece jen dominovali. Roseboro se Štefflem zajistili svému týmu odskok od soupeře. Cholevův tým tak na konci poločasu vedl přesvědčivě 46.37.

Po změně stran se domácí tým zvedl. Třetí desetiminutovku dokonce vyhrál, ale pouze o bod, což na celkovém stavu prakticky nic neměnilo. Především Jones a nová posila Svitav Doaks dělali Hanákům velké problémy. Tuři byli lepší než Prostějov i v poslední čtvrtině. Tu ovládli poměrem 16:13, ale na náskok Hanáků z prvního poločasu to bylo žalostně málo.

„Volili jsme špatné střely, nebyli jsme dobří v obraně, kde nás soupeř trápil na pick n' rollu, ten se nám nedařil ani v útoku. Hráli jsme moc kostrbatě. Nebyl to náš výkon. Celý zápas nám dělal problémy Jones. Po poločase se k němu přidal Doaks, který nebyl zas tak výrazný v první půlce. V druhém poločase to bral na sebe, kde domácím dost pomohl, tam jsme měli hrát určitě lepší obranu," zlobil se Zbyněk Choleva.

„Jsem rád, že se ten tým zvedl z mínus patnáct na mínus tři. Jak je vidět příchod Doakse má velký vliv na hráče, kteří si s ním věří, ale i na body. Prostějov je dobrý na perimetru, kde jsme se je snažili ubránit, nebo je nenechali vystřelit, ale na druhou stranu rozhodla podkošová trojice Šteffel, Tomanec, Roseboro, kteří byli pod naším košem nad naše síly," uzavřel své hodnocení Stanislav Petr.

BOHEMILK TUŘI SVITAVY – ARIETE PROSTĚJOV 77:82 (20:21, 37:46, 61:69)

Hráč zápasu: Jan Tomanec. Nejlepší střelci: Jones 25, Doaks 24, Teplý 10 – Šteffel 18, Roseboro 16, Palyza 15. Rozhodčí: Kučera, Baloun, Večeřa. Fauly: 19:19. Trestné hody: 8/5 – 12/17. Trojky: 8:6. Doskoky: 36:40