Orli hrají v základní části Mattoni NBL naposledy doma, v utkání 43. kola české nejvyšší soutěže nastoupí proti Sadské. Svěřenci trenéra Miroslava Marka chtějí samozřejmě nejen vyhrát, ale také navnadit příznivce dobrým výkonem před blížícím se play-off. Utkání začíná v 17.30. Ve vyřazovacích bojích čeká Orly Ostrava.

Trenér Marko věří, že jeho tým utkání bez větších potíží zvládne. Zároveň ale moc dobře ví, že lehké to nebude. Sadská totiž ještě stále živí naději na play-off. A do vyřazovacích bojů ještě nikdy nedokázala postoupit. „Určitě nás nečeká zápas s odevzdaným soupeřem. Mají ještě naději a budou se o ni bít,“ řekl trenér Miroslav Marko.

Ani cíle soupeřů ale nemohou Orly zastavit. „Protivníky, kteří jsou v tabulce pod námi, prostě porážet musíme. Navíc jsme si dobře vědomi, že jsme v březnu našim fanouškům v některých zápasech moc radost neudělali. Takže proti Sadské je chceme dobře naladit na play-off nejen vítězstvím, ale samozřejmě ještě potěšit výtečným výkonem,“ slibuje Marko.

BK Prostějov si chce před play-off udělat dobrou náladu

V prostějovské sestavě bude stále chybět Alexandar Bojič. „Jeho absence se trošku natahuje. Zítra by měl ukončit léčbu a zase začít s přípravou,“ uvedl Marko.

Orli jsou dvě kola před koncem Mattoni NBL na třetím místě. Ještě mohou bodově dostihnout druhý Nový Jičín, ale v konečném pořadí by ho stejně nepředstihli, jelikož mají horší bilanci vzájemných zápasů. Z toho plyne soupeř pro Prostějov v úvodním kole play-off, je to Ostrava. „To je pokaždé takové malé derby. Ale dobře vím, co je naším cílem, na jména soupeřů se nemůžeme ohlížet,“ dodal Marko.

Starší články:
Mise splněna: Orli vyhráli v Pardubicích
BK Prostějov zabral až po přestávce