Pravda však byla jiná a Prostějov tak poprvé neveze z Polabí ani bod.

Domácí celý zápas táhl Horák, který už v úvodu poslal svůj tým do vedení.

Prášil se Švrdlíkem sice udržovali hanácký kontakt, ale nesrovnali. To se podařilo až dvě minuty před koncem první čtvrtiny Nečasovi.

Stav 15:15 pak ještě společně s Markem vylepšili na 17:19 pro hostující celek.

Hanáci se tak uklidnili a začali hrát svou typickou hru. Mezi střelce se zapojil také Pavel Slezák a odskok Orlů se začal zvyšovat.

Prostějov se dostal do vedení 31:21 a vše nasvědčovalo další výhře Cholevových svěřenců. Kolínští se však nevzdávali, Zuzák s Fieldem pomalu své manko smazávali. Přesto hosté vyhráli poločas 42:35.

Zlom celého utkání přišel po změně stran. Horák společně s Mitchellem stáhli náskok hostů na pouhé dva body.

Ličartovský poté trojkou poslal Kolín do vedení. To domácí rychle navýšili na šest bodů.

Orlům se střelecky přestalo dařit a tak před závěrečnou desetiminutovkou prohrávali 62:56.

Kolínští potřebovali získat cenné body za výhru a udržet se v boji o play off. Také proto svou šanci nepromrhali a dál tvrdě bojovali. Trojice Fields, Horák a Ličartovský Orly úplně cupovala a tak brzy domácí vedli o patnáct bodů.

Prostějovskou střeleckou nemohoucnost prolomil až Prášil svou trojkou, ale to už bylo hanácké manko příliš vysoké. Cholevovi svěřenci si tak z Polabí vezou prohru 86:75.

„Vyhráli jsme díky dobré obraně, protože Prostějov je výborný tým s výbornými jednotlivci, kteří jsou schopni dát koš z jakékoliv pozice jakýmkoliv způsobem. Snažili jsme se to nějakým způsobem ubránit. Dařilo se nám to a vycházeli jsme z toho do dobrého útoku," pochvaloval si na klubových stránkách kolínský kouč Predrag Benáček a doplnil svůj komentář také chválou svých svěřenců:

„Hráli jsme velmi dobře. Kluci bojovali. Vypadalo to, že chceme víc vyhrát než Prostějov. Posledních sedm osm utkání s Prostějovem jsme prohráli o více než dvacet bodů. Třeba čekali, že to bude dneska stejné. Pro nás to dobře dopadlo."

O poznání méně spokojený byl prostějovský trenér Zbyněk Choleva.

„Vítězství si zasloužili více domácí. Byli daleko agresivnější. Hru postupem času zpřesňovali. Dostávali nás pod velký tlak. My jsme byli nedůrazní a nekoncentrovaní. Vypadávaly nám balóny. Už jsme se z toho nedokázali vyhrabat. Velký problém nastal ve třetí části, kdy jsme dostali čtyři trojky. Rozehrál se Ličartovský a Láďa Horák, který měl důležité doskoky i střely. Tam jsme to pod košem asi prohráli," posteskl si na klubových stránkách Choleva.

BC Farfallino Kolín-Ariete Prostějov 86:75 (17:19, 35:42, 62:56)

Nejvíce bodů: Horák a Ličartovský po 18, Field 17, Zuzák 12, A. Mitchell 10 – Nečas 16, Bratčenkov a Slezák po 11, Marko a Švrdlík po 10. Rozhodčí: Hruša, Kučerová, Karásek. Fauly: 14:26. Trestné hody: 25/22 – 4/3. Trojky: 8:10.