Jeho nástupcem v Kooperativa NBL bude BK Olomoucko, které své zápasy bude hrát i na palubovce Orlů. S překvapivou zprávou přišel server iDnes.cz

Došlo tak k převedení licence z klubu BK Orli Prostějov na klub BK Olomoucko. Jak už název napovídá, tým už nebude vyloženě prostějovský a některé zápasy se dokonce nebudou hrát ani v Prostějově.

„Budeme týmem Olomoucka, a to doslova. Chtěli bychom některé zápasy odehrát i v Olomouci. Pracujeme na tom, aby Čajkaréna splnila podmínky pro odehrání ligových střetnutí,“ řekl iDnes.cz Michal Pekárek, který je spolu s Michalem Millerem místopředsedou nového spolku. Jeho předsedou je Dušan Tomajko, bývalý děkan Fakulty tělesné kultury a sportu Univerzity Palackého.

Spolu s funkcionáři přichází i noví hráči a trenér. Zbyňka Cholevu nahradí Predrag Benáček, jenž vedl Orly v sezoně 2004/2005. To byl pro prostějovský tým premiérový ročník mezi českou elitou a srbský trenér s ním tehdy slavil bronz. Teď jej na Hané čeká nová výzva, prozatím ale klub neprozradil, s jakými hráči jí bude čelit. Mělo by však dojít k angažmá hráčů jak mladých, tak i zkušených, klub se dívá i po hráčích z ciziny.