Přitom Olomoucko nebylo v úvodních dvou duelech k bodům daleko. V Děčíně Hanáci měli Hanáci zápas výborně rozehraný, když po poločase vedli na půdě favorita o patnáct bodů. Děčín ale dokázal zápas otočit.

„Je těžké udržet vedení proti Děčínu, ani doma jsme to nedokázali, nemáme na to sílu. My jsme měli dobrou střelbu a to nás drželo ve hře, Děčín byl lepší na doskoku,“ komentoval středeční porážku Benáček.

Na výkonu Olomoucka proti Opavě se podepsaly zdravotní problémy několika cizinců. Nastoupit nemohl Jan Šepa a s nemocí odehrál utkání Mitchell.

„Odehráli jsme divný zápas s velkými výkyvy. Ale dalo se to čekat. Náš tým se celou sezonu spoléhá na výkony pěti cizinců. Opět mě mrzel velký počet útočných doskoků soupeře, což byl jeden z důvodů porážky,“ konstatoval kouč Olomoucka.

Opava měla od začátku utkání navrch a první poločas vyhrála o čtrnáct bodů. Ke konci ale začali Hanáci náskok stahovat a devět vteřin před závěrečnou sirénou snížili na rozdíl dvou bodů. „Kdyby ten zápas byl o tři minuty delší, odjížděli bychom s prohrou,“ přiznal trenér hostů Petr Czudek.

I přes silný finiš ale nakonec Opava svůj náskok uhájila a vyhrála 95:91. „Olomoucko má útočný a talentovaný tým a je těžké ho zastavit. To se ukázalo ve druhé půlce, kdy jsme byli všude pozdě. Soupeř do toho šel v jedenácti lidech, my měli osm devět,“ dodal kouč Opavy.

BK Olomoucko – BK Opava 91:95 (15:23, 39:53, 65:77)

Body: Fuller 24, Čohadarevič 20, Močnik 14, Dedek 9, Goga 7, Mitchell 5, Křemen 4, Novák 4, Sehnal 2, Váňa 2 - Klečka 18, Kouřil 17, Kvapil 17, Bujnoch 16, Gniadek 10, Zbránek 8, Vlček 5, Jurečka 4. Rozhodčí: Kučera, Vondráček, Baudyš. TH: 21/16:29/20. Trojky:11:7. Doskoky: 41:36. Fauly: 22:18. Diváci: 456.