„Dokázaly jsme vyhrát v Prostějově a doufám, že pro naše sebevědomí to bude jen a jen dobře. Věřím v další pěkný i napínavý souboj, třeba znovu vítězný pro nás,“ říkala v sobotu večer směrem ke středečnímu šlágru kapitánka Olomouce Katarína Dudová.

Podobný názor má i olomoucký lodivod Jiří Teplý: „Bude to opět velice těžký boj a my zkusíme uspět. Nebude nám chybět maximální motivace, jenže to ani soupeři. Nakolik využijeme výhody zdolání Prostějova, se ukáže až na hřišti, ale pro zisk Českého poháru uděláme pochopitelně všechno.“

To trenér Agelek má od soboty nad čím přemýšlet. „Holky musíme především uklidnit a přesvědčit je o tom, že když budou hrát svůj volejbal, který produkovaly celou sezonu, tak by měly vyhrát,“ rozkryl své plány prostějovský kouč Peter Goga.

Ale i přes sobotní porážku věří Peter Goga v další, a to už desátý, zisk titulu pro svůj tým.

„V motivaci problém absolutně nevidím, zvlášť po sobotě budeme chtít předvést mnohem lepší výkon. Třeba podobný, jako v předchozím střetnutí se Stuttgartem. Co nás sráželo dolů proti Allianz MTV a ještě víc proti Olomouci, to je velké množství nevynucených chyb. Stačí jich dělat mnohem méně, potom nepochybuji o naší obhajobě pohárové trofeje,“ dodal Goga.

Zápas mezi Olomoucí a Prostějovem začne ve středu v 18.10 ve Sportovní hale Univerzity Palackého v Olomouci.