„Jde o smečařku tmavé pleti narozenou 29. července 1983 a vysokou 185 centimetrů. Ještě 10. října bude společně s celým americkým nároďákem přijata u prezidenta Baracka Obamy, hned poté se vydá do Evropy. V pondělí 12. října se na letišti ve Vídni setká se zbytkem našeho týmu, jenž se bude právě vracet z turnaje v Istres,“ uvedl pro klubové stránky sportovní ředitel VK Prostějov Peter Goga.

Nnamani má za sebou bohatou nejen reprezentační, ale i klubovou kariéru. Svůj talent naplno projevovala už od mládí, kdy v osmnácti letech získala prestižní ocenění Gatorade Player of the Year, což ji otevřelo dveře na nejprestižnější univerzity v USA.

Vybrala si Stanford, obor lidská biologie, a už v roce 2002 se poprvé objevila i v seniorské reprezentaci USA, se kterou se podívala i na Olympijské hry v Athénách.

Svůj profesionální klubový debut si odbyla v roce 2006 v portori­kánském klubu Pinkin de Corozal. Následně odešla do italské série A, kde hájila barvy týmu RebecchiLupa z Piacenzy.

V roce 2007 se popvé objevila v dresu Zurichu, který dovedla k titulu v Champions League a švýcarském poháru.

Stříbrná medaile z Olympijských her v Pekingu v roce 2008 je pak největším úspěchem Nnamani, která má nigerijské kořeny.

Američanky s novou prostějovskou posilou v základní sestavě tehdy prohrály s Brazilkami 1:3 na sety.

Nnamani poté přestoupila do špičkového klubu Galatasaraye Istanbul, kde strávila celou minulou sezonu. „Jde o velice kvalitní a na svůj věk hodně ostřílenou hráčku,“ doplnil Goga.