Úvod zápasu byl vyrovnaný, jenže stačila jedna bodová série domácích a Prostějov kráčel za jistou výhrou v prvním setu. Vedl už 22:14, jenže hostující hráčky skóre dostaly na 23:23. Stíhací jízdu ale Sokol nedotáhl a sadu poměrem 23:25 ztratil.

„Místo jasného vedení 1:0 z toho bylo zbytečné drama až do konce sady, který jsme zvládli a od té doby jsme byli jednoznačně lepší,“ věděl kouč Prostějova Lubomír Petráš.

Česká tenistka Karolína Muchová (vpravo) přijímá gratulaci od Ashleigh Bartyové k postupu do semifinále Australian Open.
Skalp pravé šampionky. Za co zaslouží poklonu i Bartyová?

I druhé dějství dlouho kopírovalo vývoj toho prvního. Nejprve přetahovaná, následně náskok Prostějova. Domácí tentokrát už takovou kovbojku nepřipustily a výhru si pohlídaly.

„V prvním setu jsme drželi krok, stejně tak v úvodu druhého, ale Prostějov na nás byl dobře nachystaný a měl navrch hlavně v útoku. Nebyl to zrovna nejlepší výkon,“ hodnotil trenér Sokola Jan Drešl.

Ve třetím setu už šlo o rychlý proces. Brzké vedení 9:2 a následně 16:6 znamenalo jednoznačné vítězství 25:14 a tři body do tabulky, díky čemuž si zajistil Prostějov konečné sedmé místo.

Naopak Šternberanky skončily na poslední příčce a zůstane na ně pouze série o konečně deváté až desáté místo proti Přerovu či Frýdku-Místku.

VK Prostějov – TJ Sokol Šternberk 3:0 (23, 20, 14)

Prostějov: Fričová, Kvapilová, Kopáčová, Michalíková, Jurčíková, Dvořáčková, libero Stavinohová. Střídaly: Pluhařová, Weidenthalerová, Šípová. Trenér: Lubomír Petráš.

Šternberk: Kamidinová, Abendroth, Herdová, Kořínková, Wańczyková, N. Látalová, libero Slavíková. Střídaly: Z. Látalová, Jarošová, Vyjídáková. Trenér: Jan Drešl.