„Zhoršující se situace v kraji, ale i v celé republice však zasáhla i náš tým. Prozatím jsou pozitivní dva hráči, kteří byli ihned po objevení příznaků ponecháni doma a otestováni s pozitivním výsledkem,“ píše oficiální web klubu.

Celý tým tak okamžitě nastoupil do karantény. „V sobotu budou všichni testováni PCR testy. Nikdo další příznaky zatím nemá, doufáme tak v negativitu zbytku hráčů,“ věří v Hradci.

Jisté je, že Královští sokoli nevlétnou do prvních dvou utkání nadstavbové části A2. Sobotní duel na palubovce Olomoucka je tak odložen na jiný termín.

„Zdraví hráčů je na prvním místě. Karanténa se výkonnostně podepíše i na hráčích, kteří zůstanou negativní. Návrat k zápasům tak nebude jednoduchý. Ale prošly si tím i jiné kluby, zvládneme to i my. Hlavně, když všichni zůstanou zdravotně v pořádku,“ uvedl trenér Hradce Králové Lubomír Peterka.

PREMIÉRA VE STŘEDU

BK Olomoucko tak do druhé části soutěže vstoupí ve středu, kdy od 18 hodin nastoupí na palubovce Svitav. Na plánech Hanáků situace pochopitelně nic nemění.

„Vše budeme směřovat k prvnímu utkání skupiny A2, ve kterém chceme uspět. Vstup do nadstavby bude důležitý,“ uvědomuje si nový trenér Olomoucka Michal Pešta.

Tým tak má alespoň více času na přípravu. Tu chtěl zaměřit zejména na vylepšení defenzivy. „Pokud se zlepšíme pod vlastním košem, můžeme doufat, že se dostaneme k lepšímu postavení v tabulce,“ věří Pešta.

Bývalý asistent Predraga Benáčka by dával více prostoru mladším hráčům. „Snaha zapojit více kluků je na místě. Počítám, že v mistrovských zápasech se objeví na palubovce maximální počet hráčů. Tak abychom byli schopni držet vysoké tempo hry od začátku do konce,“ nastínil Michal Pešta na klubovém webu BK Olomoucko.

V přípravných utkáních jeho tým odehrál dva solidní duely s týmy z horních pater tabulky. Se čtvrtým Brnem bez opor Půlpána s Bálintem prohrál 69:71. Hanákům přitom chyběli zraněný František Váňa a nemocný Jalen Henry. Proti druhé Opavě pak Olomoucko padlo o deset bodů.