Jak hodnotíte duel s Brnem?

Po zápase to vypadá, že to bylo jednoduché utkání, ale v první čtvrtce jsme se docela trápili. Dokonce jsme ji i prohráli. Potom jsme zabrali, zrychlili jsme hru, přitvrdili obranu. Několika střelami jsme se chytli a pak už nám Brno nemohlo v podstatě konkurovat.

Bylo těžké připravit se na Brno? Je to sice poslední tým tabulky, ale nyní značně posílilo.

Oni porazili Děčín a jejich rozehrávač dal dvaačtyřicet bodů. Navíc měli nového Američana pod košem. McClain je velký a nakonec nám dělal taky problémy. My jsme se připravovali poctivě a nic jsme nepodcenili.

Jak se vám vlastně hrálo proti nové brněnské posile McClainovi?

On má asi dvě stě patnáct centimetrů, takže pod košem hodně střel zblokuje. Na začátku se mu hodně dařilo. Blokoval, dostal i dobré balony pod koš. Má asi sto čtyřicet kilo, takže je v podstatě nebranitelný. Hrál opravdu dobře. Myslím si, že Brnu pomůže ve zbytku sezony.

Co vám proti němu pomohlo?

Samozřejmě je nepříjemné, když člověk najíždí a pod košem je taková hora. Nakonec jsme se s ním vypořádali a vyhráli jsme. Využili jsme toho, že se nestíhal vracet s našimi pivoty, kteří jsou hodně atletičtí.

Vy jste zápas rozhodl třemi po sobě jdoucími trojkami. Jak se vám to povedlo?

Zůstával jsem tam dost volný. Měl jsem několik pozic, kdy jsem nestřílel, ale potom jsem se rozhodl pro střelbu. Využil jsem prostoru a prostě to padlo. Takový je basket, jednou to padne jednou ne.

Prostějovu se celkově dařilo střílet z dálky. Zaměřujete na to tréninky?

Trénujeme je na střeleckém tréninku, ale ne nijak speciálně. Na Brno jsme se připravovali, jako na kohokoliv jiného.

Máte za sebou vánoční volno. Odpočinul jste si?

Měli jsme týden volno. Šlo hlavně o to odpočinout si psychicky. Myslím si, že nám to pomohlo. Ve Svitavách jsme odehráli dobrý zápas, v sobotu taky. Máme před sebou ještě pět měsíců, takže utkání bude hodně. Je potřeba si odpočinout, žádná další pauza už nebude. Musíme makat dál.

Trenér si pochvaloval, že nikdo nepřibral. Cvičili jste i doma?

Já si myslím, že všichni něco dělali. Trenér nás vážil před odjezdem i po příjezdu, takže nikdo si nemohl dovolit přijít s kily navíc. I já i kluci jsme byli běhat a v posilovně. Přistoupili jsme k tomu poctivě.