Jenže stejné mají oba soupeři vzájemné zápasy a dokonce i celkové skóre.

Vedení soutěže tak musí zkoumat až doplňková kritéria, kterými jsou pomocné body ve vzájemných zápasech.

„Sám zatím nevím, jak se budou přesně počítat. Bude záležet na každém jednotlivém zápase, jestli skončil před limitem, RSC, nebo neobsazením váhy," vysvětluje trenér BC DTJ Prostějov Pavel Duda.

A aby toho nebylo málo, Ústí nad Labem podalo po záverečném zápase protest proti startu Poláka Arkadiuzse Toborka v dresu Prostějova. Pokud by uspěli, Hanáci by utkání prohráli kontumačně 18:0, v konečném pořadí by skončili až na bronzové příčce a titul by brala Nitra.

„Všechno se bude řešit až po projednání ústeckého protestu. Doufám, že by měl verdikt padnout během čtrnácti dní," věří Duda.

„Zatím nejsme ani první, ani druzí, ani třetí," doplňuje s trpkým úsměvem.

Pro Deník zároveň vysvětlil, co přesně Ústí na startu polského obra v supertěžké váze vadilo.

„Problém našli v tom, že na soupisce mohou být maximálně čtyři zahraniční boxeři a v utkání mohou nastoupit jen dva. To jsme splnili, ale Ústí napadlo, že Toborek nebyl na soupisce," objasňuje prostějovský kouč.

Ten se však proti tomuto tvrzení ohrazuje.

„Žádné oficiální soupisky se vůbec nepředkládaly. Já byl navíc generálním sekretářem asociace panem Chocholouškem ujištěn, že zahraničních boxerů může mít klub k dispozici kolik chce, ale během sezony smí nasadit jen čtyři, což jsme také splnili, protože u nás boxovali jen Maďaři Kalucza a Nagy," podivuje se Duda.

Sám ale lituje, že jeho svěřenci nedokázali vyhrát v Ústí vyšším rozdílem. Sporný Toborek nakonec celé utkání rozhodl až v posledním duelu.

„Bohužel zápas nevyšel Ruslanu Shakaldaeovi, u kterého jsme s body počítali. Vardan Besaljan byl zase diskvalifikovaný, podle mého správně, protože na zápas nebyl připravený a soupeře fackoval," vypočítává trenér prostějovských Býků.

„Naopak nesprávně rozhodčí rozsoudili zápas do 75 kilogramů, do kterého jsme nasadili mladého Andrýska z Kroměříže. Boxoval lépe než ústecký Bezvoda a měl vyhrát," soudí Duda.

On i celá jeho družina budou nyní netrpělivě čekat, jak si s nastálou situací poradí vedení České boxerské asociace.

„Jsou to velké nervy. Pokud by se ale rozhodlo o kontumaci, určitě se odvoláme," předpokládá Duda, že by negativním verdiktem pro Prostějov sezona stále nekončila.

Fakt, že se rozhodne u zeleného stolu, jen podtrhuje zmatečný ročník 2011/2012, ve kterém nebylo o podivné verdikty i výsledky nouze.

„Určitě budeme zvažovat, jestli do příštího ročníku jít. Jestli to má vůbec cenu, když je nás tam tři a půl a dějí se neustále takové sporné věci," dodává na závěr Duda.

SKP Sever Ústí nad Labem – BC DTJ Prostějov 8:10

Body: Hulyev (56), Chládek (69), Bezvoda (75), Mužík (81) – Kalucza (54), Aperyan (60), Šerban (64), Novotný (91), Toborek (+91).