„Pro mě byla letošní extraliga prověření základní věci, na které jsem postavil svůj byznys, a to na vztazích. Když vám šestá hráčka a šestý hráč světa hrají bez jakékoliv odměny, tak je to skvělé. Tomáš navíc trénoval celý týden na Spartě a dojel jen na ten zápas. Nevím, kolik jiných hráčů první desítky, by takto hrálo bezvýznamnou místní soutěž," zdůraznil Miroslav Černošek.

Radost vedení prostějovského tenisu udělali i mladí hráči, kteří se během extraligovým bojů blýskli.

„Velice dobře hrál devatenáctiletý Zdeněk Kolář i šestnáctiletý Rikl. Za ty dva jsem velmi ráda. V dobrém světle se ukázal i Matěj Vocel ze Sparty," pochvalovala si ředitelka tenisových turnajů Petra Černošková.

Miroslav Černošek pak navíc ohodnotil i kvalitu české tenisové extraligy: „Extraliga samotná oslnivá není, úroveň českého tenisu je především o hráčích z Prostějova a Sparty a já si toho nesmírně vážím. Je to důvod, proč jsme úspěšní. Máme s hráči dobré vztahy, a to se podepisuje i v Davis cupu i Fed Cupu."

V nejsilnějším složení

Česká republika by měla v obou soutěžích nastoupit v roce 2016 v nejsilnějším složení. Domluvit však takto špičkové hráče pro reprezentování v těchto pohárech není nic jednoduchého.

„Jen naše hráčky letí z horké Austrálie na Fed cup do studeného Rumunska a odtud znovu do horkého Dubaje. To je jejich velká obětavost. Většina hráčů nechce tyto soutěže hrát. ITF dostalo Davis cup a Fed cup do složité situace, protože vede válku s ATP a WTA. V roce 2016 bude poprvé v historii kolidovat první kolo Davis cupu s velkými turnaji ATP," postěžoval si Miroslav Černošek.

Jedním dechem pak dodal: „Vítěz Fed cupu dostane tři sta třicet tisíc dolarů. Fotbalový Liberec dostane víc za jediný bod v Evropské lize. To se hráčům těžko vysvětluje. Znovu musím zopakovat, jak jsou potom důležité vztahy mezi námi a hráči. Přes všechny tyto problémy nám přislíbili účast všichni, a to i Lucka Šafářová, kterou zatím limitují zdravotní problémy."