„Play off si užíváme, ale té naší prohry je škoda. Obrovská škoda," posteskla si po zápase.

Andreo, jak jste si užila první zápas v play off Ligy mistryň?

My jsme věděly, že Istanbul do toho půjde na krev a v plné síle. Soupeřky šly hlavně do skákaného podání a očividně na nás byly připravené. My jsme taky byly připravené, ale trošku nám to nevyšlo podle představ. Dělaly jsme chyby v obraně a nehrály jsme to, co jsme si ukázaly na videu. Také náš útok vázl, protože jejich blok byl výborný. Jde vidět, že mají Poljakovou. Určitě se budeme snažit udělat v Turecku, co bude v našich silách.

První set jste ale ovládly. Jaký to byl pocit zdolat Istanbul?

Super pocit, řekla bych spíš euforie. Potom jsme si myslely, že to půjde samo, ale nešlo to. Nakonec mi přišlo, že se Istanbul spíš jen rozcvičoval. Volejbal to však byl dobrý. Hala tady byla plná. Z tohoto pohledu jsme spokojené, akorát jsme mohly ještě víc máknout.

Co se stalo mezi prvním a druhým setem. Istanbul se natolik zlepšil, nebo jste se vy zhoršily?

Trošku jsme v tom prvním setu měly lepší servis než v těch dalších setech. Soupeřky se pak zvedly aspoň o osmdesát procent. Začaly útočit a vymýšlet nejrůznější věci. Blokovaly daleko víc a šly do nás servisem, tam se zlepšily. Bohužel, co se dá dělat.

Do utkání zasáhla také zraněná Simonová. Jak velkou posilou pro vás byla?

Určitě je obrovská posila. I se zraněnou nohou ukázala jak je důležitá pro náš tým. Myslím si, že to hecla i přes bolest. Před zápasem dostala injekci. Myslím si, že bylo dobře, že nám pomohla.

Co čekáte od odvetného utkání v Turecku?

Tam to bude složitější, jejich hala a jejich fanoušci. Istanbul do toho půjde na plno. Vyhrál 3:1 a bude mít takovou jistotku. My budeme však hrát, volejbal jaký jsme předváděly v předešlých zápasech.

I přes porážku jak si užíváte si vaši cestu Ligou mistryň?

Užívám si jo hodně, ale škoda té porážky. Je to prostě velká škoda.