Zápas proti Brnu byl pro Hanačky generálkou na druhé utkání Ligy mistryň, které svěřenky Miroslava Čady odehrají ve středu na půdě italského Conegliana.

„V rámci možností jsme se na extrémně náročnou bitvu evropské Champions League naladili optimálně. Samozřejmě však víme, co nás v Itálii čeká a že to tam budeme mít strašně těžké,“ uvědomuje si Čada.

Proti KP Brno, které je v tabulce čtvrté, neponechal Prostějov nic náhodě a po celé utkání předváděl koncentrovaný výkon.

„Zvládly jsme na vysoké úrovni celé utkání bez jakýchkoliv výpadků, náš výkon byl opravdu kvalitní,“ pochvalovala si kapitánka družstva Kathleen Weissová.

Naopak Brňanky se proti favoritovi neodkázaly vybičovat ke kvalitnějšímu výkonu a cestu k vítězství domácím značně ulehčily.

„Z naší strany to bylo dost odevzdané. Není lehké hrát proti tak silnému družstvu, jaké má Prostějov,“ konstatoval smutně kouč Brňanek Marek Rojko.

VK Prostějov – VK Královo Pole 3:0 (25:10, 25:15, 25:15)

Rozhodčí: Dmejchal, Ištvanech. Diváci: 400.

Prostějov: Weiss, Emonts, Kozmík, Horká, Kossányiová, Herelová, libero Kovářová. Střídala: Nová. Trenér: Miroslav Čada.
KP Brno: Boulová, Zburová, Meidlová, Vyklická, Kopáčová, Pene, libero Vaňková. Střídaly: Pištěláková, Suchá. Trenér Marek Rojko.