„Je super, že jsme vyhráli a ještě takovým rozdílem. Je to vzkaz pro Děčín a možná i pro ostatní mužstva, že u nás se bude vyhrávat těžko. Jsme opravdu rádi, že nám to tak vyšlo, protože Děčín je silný soupeř. Dost jsme se na ten zápas připravovali a jsme opravdu šťastní," nadšeně okomentoval Bohačík vysokou výhru domácích.

BK Děčín přitom v dosavadním průběhu nadstavby válel. Oba zápasy vyhrál a Prostějov neměl být větší překážkou. Osm statečných Orlů ale již od začátku zápasu dávalo jasně najevo, kdo je zde doma.

„Soupeř měl za sebou dvě výhry v nadstavbové skupině A1. O to větší váhu jsme čtvrtečnímu duelu dávali my. Byl to takový zdvižený prst a respekt před jejich dosavadními výsledky. Brali jsme tento duel opravdu velmi prestižně a myslím si, že i díky tomu jsme dali tolik bodů," popisoval přístup celého týmu k zápasu.

Svěřenci trenéra Cholevy hrají ve velké pohodě, i když tým trápí okleštěná sestava. Dokázali to v obou domácích duelech. Nejprve porazili Pardubice a nyní i Děčín.

„Určitě nám pomohla i výhra nad Pardubicemi. Měli jsme teď dva zápasy doma a jsme rádi, že jsme oba vyhráli. Zvláště potom smolném začátku, když jsme v Ostravě padli po prodloužení. Je super, že jsme si ohlídali domácí palubovku. Jen tak dál." přál si Jaromír Bohačík.

Basketbalové křídlo trápí zranění zad, které jej vyřadilo ze závěru základní části. Do nadstavby sice naskakuje, ale stále jej limituje zdraví. Naštěstí zápas od zápasu si přidává čas na palubovce a dostává se zpět do formy.

„Já osobně jsem velmi rád, že můžu konečně hrát. Opravdu jsem se na basketbal už hodně těšil. Záda zatím drží, vše je tak jak má. Snad se teď budu už jenom zlepšovat," usmíval se Bohačík.

Ale i s Bohačíkem je Orlů pouze osm. Tým ale počet hráčů spíše stmeluje a jejich výkony jsou stále lepší a lepší.

„Je pravda, že do každého zápasu nastupujeme s tím, že odehrajeme nějaké minuty. Nikdo nepřidržuje balon. Všichni víme, že na hřišti budeme mít prostor a můžeme přispět týmu. Myslím si, že nám to opravdu v nějakých situacích pomáhá. Na druhou stranu nemůžeme během týdne trénovat, tak jak bychom chtěli a měli, takže je to takové dvousečné. Musíme na našem počtu hledat pozitiva," uzavřel Bohačík.