Žerava nakonec do Slovinska jel, i když celý týden marodil. „Jen jsem ležel a byl jsem na rohlících. Měl jsem křeče v břichu. Na start jsem nešel v plné síle,“ přiznal motokrosař.

Po startu první jízdy došlo k hromadnému pádu, kterému se nevyhnul ani český reprezentant. „Přede mnou ležel jezdec a já jsem mu nechtěl přejet přes tělo. Nakonec jsem musel přes jeho nohy a spadl jsem,“ řekl Žerava.

Prostějovský motokrosař navíc zjistil, že přejel přes Christiana Beggiho, který právě ve Slovinsku přišel o vedení v šampionátu. „Šel jsem se mu pak omluvit. Nic se mu ale nestalo a vzal to,“ oddechl si Žerava. Český jezdec se ve stíhací jízdě nakonec posunul na šestnácté místo a bral pět bodů.

Před druhým startem se nad závodištěm přehnala prudká bouře. „Vytvořily se až půlmetru hluboké kaluže. Do pátého kola jsem se držel na desátém místě. Pak mě ale jeden ze soupeřů srazil a byl jsem celý od bahna. Snažil jsem se v klidu dojet. Na jednom výjezdu ležely tři motorky. Najel jsem do bahna a zhasla mi motorka. Nastartoval jsem až po třech kolech a to už nemělo smysl pokračovat,“ přiznal.

Žerava tak už poněkolikáté v této sezoně vyšel bodově naprázdno. „Letošní sezona se nijak extra dobře nevyvíjí. Chybí štěstíčko,“ posteskl si.

Již o tomto víkendu světový šampionát pokračuje na Slovensku, kde Žerava před rokem vyhrál. „Teď ale nevím, nevím. Mám v sobě pořád nějakého bacila, beru antibiotika. Chtěl bych zajet dobře, ale jak vloni to nebude,“ obává se Žerava.