Nejočekávanější hvězdou memoriálu byl nizozemský sprinter Theo Bos.

Pětinásobný mistr světa se první den závodů představil ve sprintu, kde nakonec skončil třetí.

Čtyřiatřicetiletý cyklista v semifinále podlehl Rusovi Dubčenkovi a zbyl na něj jen boj o třetí místo s českým závodníkem Davidem Sojkou, kterého porazil 2:0 na jízdy.

Ve finále si to s Dubčenko rozdal s Ukrajincem Andrejem Vynokurovem a rozhodovalo se až ve třetí jízdě, kterou vyhrál ruský závodník.

Druhý den se sprinteři utkali v keirinu. Ve finále, které patřilo k vrcholům Grand Prix, nakonec triumfoval Theo Bos. Sprinterskou legendu na pódiu doplnili Češi Martin Čechman a Pavel Kelemen.

Další pódiové umístění pro české barvy zařídila Jarmila Machačová z Dukly Praha, která skončila třetí v bodovacím závodě. Ten ovládla Dánka Schmidtová před druhou Němkou Stockovou.

Zahrada Národního domu v Prostějově se proměnila na tři desítky malých restaurací.
Kam o víkendu? Na Restaurant Day, balet po širým nebem či hodové oslavy

Vyrovnaný souboj nabídlo omnium mužů. V závodě všestrannosti zvládl čtyři disciplíny nejlépe Ital Francesco Lamon, který zvítězil o jediný bod před krajanem Scartezzinim.

Omnium žen suverénně ovládla největší hvězda v ženském startovním poli, úřadující mistryně světa na silnici Amalia Didriksenová z Dánska.

Domácí klub SKC TUFO Prostějov vkládal největší naděje do závodu ve scratchi, kde v duhovém dresu nastoupil úřadující mistr světa v této disciplíně Adrian Tekliński. Ten nakonec skončil třetí za druhým Němcem Beyerem a vítězným Nizozemcem van Schipem, který krátce předtím triumfoval i v bodovacím závodě.

Tekliński bral třetí místo jako úspěch i proto, že před závodem bojoval s nemocí.

„Je to pro mě i pro Prostějov nejdůležitější závod na dráze. Proto jsem tady chtěl ukázat duhový dres a vyhrát. Poslední dva dny jsem měl problémy a nic nejedl, takže jsem měl obavy. Ale udělal jsem pro úspěch vše a mám z umístění radost,“ uvedl polský cyklista ve službách Prostějova.

Vrcholem Grand Prix byl tradičně madison mužů, který se jezdí na počest Otmara Malečka. V dramatickém závodě se pořadí stále přelévalo a nakonec nejvíce bodů nasbírala dvojice z Rakouska Stefan Mastaller – Stefan Matzner. Druzí skončili Češi z Dukly Praha Hochmann a Kraus.

Linda Wichterlová oslavila sto let.
Linda Wichterlová oslavila 100 let, zahradničí a čočky nenosí: Vidím výborně!