„Musím konstatovat, že i přes prohru jsem s výkonem spokojený. Uhráli jsme set a ve třetím setu to bylo dlouho na vážkách, tedy alespoň do střídání Weissové a Tinklové," pochvaloval si kouč Olympu Stanislav Mitáč.

První set ale podle všech očekávání patřil Agelkám. Zásluhou Markevichové brzy vedly 9:4 a svůj náskok prohlubovaly dál. Přidaly se také Vargasové, Herelová a Weissová, a tak Čadův tým vyhrál jasně 25:15.

„Utkání jsme rozehráli dobře. Po prvním setu nic nenasvědčovalo, že přijde drama," připomněl kouč Čada.

Druhá sada přinesla nečekané překvapení. Agelky začaly kupit chyby a Olymp se výrazně zlepšil. Kouč Čada vybral dva oddechové časy, ale ani to nezastavilo nápor hostů. Hanačky srážely nepřesnosti, ale přesto srovnaly na 19:19. Poté Olymp předvedl šňůru pěti přesných bloků a srovnal na 1:1.

„Ve druhém setu, to bylo lajdáctví. Začalo to v útoku, nechytli jsme se v obraně. Byla to taková facka, kterou jsme Olymp nastartovali. Hráčky by si měly uvědomit, že nic není dopředu vyhrané," zlobil se trenér Čada.

Dramatické bylo i třetí jednání. Hosté se ihned chopili vedení. Borovinšeková však srovnala a strhla štěstěnu na stranu Prostějova. Mitáčovy svěřenky, ale cítily slabost favorita a znovu mu utekly. Trenér Čada nakonec vystřídal nahrávačku Weissovou za Tinklovou a ta pomohla svému týmu k výhře 25:20.

Závěrečný set už naprosto patřil domácímu týmu. Podání Markovichové znamenalo vedení 5:0. Na servisu se blýskla také Solange Soaresová. Výbornou hru předváděla Tinklová. Prostějov tak poslední sadu ovládl naprosto jednoznačně 25:13 a ujal se vedení v sérii 2:0 na zápasy.

„Koncovku třetího setu jsme nezvládli a v tom čtvrtém jsme vyhořeli. Od soboty jsme se zase o kousek zlepšili, takže spokojený jsem. Bylo to naše letošní maximum," usmíval se kouč Mitáč.

„S příchodem druhé nahrávačky se hra zlepšila. Veronika Tinklová potvrdila, že udělala kus práce. Myslím si, že je momentálně nejlepší českou nahrávačkou," chválil svou svěřenku trenér Čada.

VK Agel Prostějov – Olymp Praha 4:1 (15, – 20, 20, 13)

Rozhodčí: Grabovský, Krtička. Čas 93. minut. Stav série: 2:0.

Prostějov: Borovinšeková, Vargasová, Markevichová, Weissová, Matienzová, Herelová – libero Kovářová – Gambová, Tinklová, Steenbergenová, Soaresová. Trenér: Miroslav Čada.

Olymp: Kurková, Hodanová, Komárková, Šimáňová, Nová, Vyklická – libero Dostálová – Kopecká, Kalhousová. Trenér: Stanislav Mitáč.