Čtyřiadvacetiletá Kvitová hrála naposledy začátkem listopadu, kdy dvěma body ve finále proti Německu pomohla Češkám znovu získat titul ve Fed Cupu.

Pak odpočívala v Dubaji a nabírala fyzičku s novým kondičním trenérem Alexem Stoberem.

„Musím říct, že první dny byly pro mě hodně těžké, nebyla jsem v úplně dobré náladě, všechno mě hodně bolelo," přiznala Petra Kvitová.

Jak jste se po přestávce cítila zpátky v zápasovém zatížení?
Byl to první zápas po přípravě, hrála jsem jenom týden, a protože jsem měla rýmu, tak jsem spíš odpočívala. Nevěděla jsem, co od zápasu čekat, s Luckou to je vždycky hodně náročné, protože vždycky předvádí výborný tenis, navíc v hale, kde dobře servíruje a hraje výborné rány. Jsem ráda, že to dopadlo, jak to dopadlo. Byl to dobrý zápas a věřím, že to takhle půjde dál.

Petra Kvitová. Bonver extraliga 2014, zápas Prostějov – ČLTK PrahaJe hladké vítězství 6:1 a 6:2 dobrým příslibem před startem nové sezony?
Já myslím, že ten druhý set nebyl tak úplně hladký, jak to vypadá na skóre. Samozřejmě vítězství ve dvou setech je dobré, protože se člověk nemusí moc dlouho zdržovat na kurtě. Na druhou stranu bych ale z jednoho zápasu nedělala nějaké závěry.

Jak si pochvalujete účast trenéra Davida Kotyzy v roli kapitána přímo na kurtu? Při každé změně stran vám něco radil?
Pokaždé ne (směje se). Myslím, že my se už známe natolik, že opravdu víme kdy a co. Když mi něco začne říkat a já úplně nejsem schopná to pohltit, tak ho prostě utnu (usmívá se). Naopak on často ví, co mi říct, takže nám ta komunikace funguje.

Na tribuně seděl váš sportovní psycholog Michal Šafář. Už jste stihli absolvovat nějaké sezení v rámci přípravy?
Jenom trošku. My jsme se s Michalem viděli po delší době až dneska. Jsem ráda, že se přijel podívat, přece jen nová sezona začíná. Nový kondiční trenér (Alex Stober, pozn. red.) taky něco do přípravy zapojil, takže se to všechno trošku mění. Tělo si přivyká na nový kondiční způsob přípravy a já věřím, že to půjde správnou cestou.

Byla to pro vás pod Stoberem nejtěžší zimní příprava?
Alex se mnou udělal kus práce, za těch čtrnáct dní jsme toho stihli hodně a na kurtu se cítím docela dobře. Akorát jsem trošku zesláblá po nějaké nemoci, ale myslím, že pár dnů pomůže a bude to lepší. Do odletu do Austrálie zbývá ještě pár dnů, takže věřím, že se ještě něco bude dát natrénovat.

Dával vám nový kondiční kouč, jak se říká, hodně do těla?
Musím říct, že první dny byly pro mě hodně těžké, nebyla jsem v úplně dobré náladě, všechno mě hodně bolelo, ale o tom to je. Po pár dnech to už bylo přece jen trošku lepší a necítila jsem se už tak unaveně. Ale stejně jsem na konci těch čtrnácti dnů na sobě cítila, že už opravdu melu z posledního.

Do nové sezony tedy půjdete kvalitně připravená a s cílem poprvé v kariéře stanout na pozici světové jedničky?
Já jsem řekla, že jednoho dne bych se chtěla světovou jedničkou stát. Uvidíme, jestli to přijde a kdy to přijde. Ale udělám pro to vše.

Cítíte, že sezona 2015 by mohla být tím rokem, kdy se vám to povede?
Myslím, že tohle si říká každá hráčka, takže těžko to takhle hodnotit (směje se).

Petra Kvitová po zápase s Lucií HradeckouZpátky k extralize. Jak se vám hrálo proti Lucii Hradecké, se kterou jste dobré kamarádky?
Je to hodně zvláštní, musím říct, že je to ještě přátelštější utkání než na turnajích, takže opravdu je ta atmosféra trošku uvolněnější. Všechno, i ty emoce, jsou takové jiné. Navíc přijde i na návštěvu ke mně domů, takže to bude opravdu speciální (usmívá se).

Jak jste si užila start v domácím prostředí?
Jsou to zase jiné pocity. Je to jednou za rok, kdy hrajeme v Prostějově. Lidé se přišli podívat a my jsme rády, protože to hrajeme pro ně. Je to fajn si zahrát doma, je tady opravdu takové domácké prostředí.

Ve čtvrtek hraje Prostějov proti Liberci, v pátek máte na programu případné finále. Budete hrát i ostatní zápasy v letošní extralize?
Ještě nevím, jak to bude ve čtvrtek. Musíme se pobavit s trenéry i kapitánem, jak to postavíme.