Kostelecký trenér Alois Jurík už po vítězném utkání před týdnem řekl, že v utkání s KP Brno B nic jiného, než vítězství, od svých svěřenců brát nebude. A to očekával velmi silného soupeře. Ještě nevěděl, že Brňané přijedou nakonec na Hanou jen s šesti hráči do pole a dvěma brankáři.

První branka Kosteleckých na 1:0 patřila jednomu z nejzkušenějších kosteleckých házenkářů Varhalíkovi, Brňané ještě srovnali na 1:1 Ryšavým, ale potom vyndával z brněnské sítě šest míčů v řadě brankář Heidler a Kostelečtí vedli 7:1. Jeho protějšek Navrátil musel zasahovat v kostelecké brance v tomto časovém rozmezí vážněji jen jednou, za stavu 4:1. Než pak snížil Martinát na 7:2, vyznamenali se několikrát brankáři obou celků Navrátil i Heider. Ryšavý ještě snížil vedení Kosteleckých na 7:3, ale po následujících gólech Vymětala ze sedmimetrového hodu a Říčaře na 9:3, a dále i z pohledu na dění na hrací ploše, bylo očividné, že kostelečtí házenkáři svého soupeře po celý průběh střetnutí do vedení nepustí. Jakmile dal Říčař na 11:5, vystřídal v brněnské brance Heidera hrající trenér Vejtasa, ale vcelku se nic nezměnilo. Když Navrátil vychytal Křibíka, zvýšil Godál náskok domácích na sedmigólový 15:8. Jurka pak nastřelil tyč, vzápětí poslal odražený míč do branky Palička a náskok Kosteleckých ještě navýšil. Marek Grepl potom zvýšil z trháku na devítibrankové manko hostí 18:9, ale o přestávce měli Kostelečtí k dobru „jen" sedm gólů.

Když zahajovali rozhodčí druhou část hry, chytal v brněnské brance znovu Heider. Kosteleckým házenkářům se přestalo na chvíli střelecky dařit, zásluhou Ryšavého a Křibíka snížili Brňané na 20:15, ale znovu o osm branek 24:16 vedli Kostelečtí po trefách Grulicha, Smékala a dvou Rikana, jedné z trháku. Hosté ale bojovali i s minimem svých hráčů, upravili stav boje na 25:20 a v brance hostí došlo opět k vystřídání. Vejtasa potom už vydržel na svém postu až do konce utkání. Znovu se projevilo, jak je stále v kosteleckém dresu potřebný Michal Jurka, v nastávající části hry dal své další dvě branky, na 26:20 i na 28:21. O vítězství domácích házenkářů bylo rozhodnuto, moc pozorně se už nehrálo. Do konce střetnutí pak dali oba soupeři ještě po osmi brankách, za pozornost stály ještě dva úspěšnými střelami nezakončené trháky domácích házenkářů Marka Grepla a Paličky. Na jeden z nich přihrál parádně brankář Pavel Navrátil. Poslední branku utkání na 36:29 dal kostelecký Smékal.

„Vyhráli jsme zaslouženě," měl samozřejmě pravdu kostelecký trenér Alois Jurík.

„Hosté přijeli nečekaně v takové sestavě, v jaké přijeli, ale to je jejich problém. Máme dva kvalitní brankáře, dnes dostal příležitost Pavel Navrátil. Zápas se vyvíjel tak, že mohli hrát i naši ještě méně zkušení hráči z lavičky, Palička, Jan Grepl, Smékal a Rikan. Dostali jsme tedy hodně branek, téměř tři desítky. Ale to je v pořádku že hráli, na lavičce se nevyhrají a budeme je potřebovat ke střídání stále častěji.. Jsem spokojen se dvěma body, stále ještě je o co hrát. Nyní pojedeme k velmi těžkému utkání do Bohunic a v závěru soutěže budeme hostit Maloměřice.," těší se už jistě na prázdniny i trenér Alois Jurík.

Autor: VLASTIMIL KADLEC

TJ Sokol Kostelec na Hané – Handball KP Brno B 36:29 (20:13)

Rozhodčí: Malínek a Planka. Vyloučení: 2 – 1. ŽK: 2 – 2. Sedmičky: 1/1 – 2/2. Diváků: 75.

TJ Sokol Kostelec na Hané: Pavel Navrátil, Varha – Smékal 3, Godál 5, Grulich 2, Jurka 4, Rikan 4, Ševčík, Vymětal 5, Marek Grepl 3, Palička 2, Jan Grepl 3, Varhalík 2, Říčař 3. Trenér: Alois Jurík.
Handball KP Brno B: Vejtasa, Heidler – Křibík 6, Hrůza 1, Chýlek 4, Martinát 6, Ryšavý 10, Hájek 2. Hrající trenér: Jan Vejtasa.