Kostelečtí házenkáři nezvládli už první poločas. „Utkání mělo velice dobrou úroveň," viděl kostelecký trenér Jiří Grepl, „ale už v první části střetnutí jsme pustili hosty až do sedmigólového náskoku. Špatně nám fungovala obrana a naši brankáři to tak měli složité. I když jsme si o přestávce v šatně hodně řekli, takový propad se pak už v duelu s kvalitním soupeřem velmi těžce dohání. Před koncem jsme sice ještě srovnali na 30:30, ale to bylo bohužel vše. Sportovně musím uznat, že soupeř byl lepší, škoda, že se nám nepodařilo probojovat se před závěrem soutěže na pěknou třetí příčku druholigového žebříčku," lituje Jiří Grepl.

Křižovatka Olomoucké ulice a E. Valenty v době rekonstrukce
Lidé kritizují novou křižovatku v Olomoucké: čekáme déle, semafory škodí

Prostějovský Sokol II ještě o přestávce v Juliánově o branku vedl, ale ve druhém poločase dovolil jako favorit utkání domácím házenkářům hodně.

„Neúprosná marodka udělala z našeho celku na jaře víceméně neškodný tým. O přestávce to bylo ještě nadějné, ale ve druhé části hry jsme domácím dovolili zaznamenat pět gólů v jedné řadě a k úspěšné hře jsme se už nedokázali vrátit. Mrzelo mě hodně technických chyb a děravá obrana," smutnil po návratu domů prostějovský trenér Svatopluk Ordelt. 

Příští sobotu budou Prostějované hostit od 10.30 hodin Tišnov, Kostelečtí změří síly v neděli od 10.30 hodin také v domácím prostředí s celkem Velkého Meziříčí.

Prostějovští basketbalisté. Ilustrační foto
Orli míří do basketbalové baráže

TJ Sokol Kostelec na Hané, HK – SHC Maloměřice 33:36 (14:21)
Rozhodčí: Hlavinka a Číhal. Vyloučení: 2 – 3. ŽK: 2 – 2. Úspěšné sedmičky: 3 – 1. Diváků: 120.
TJ Sokol Kostelec na Hané, HK: Mayer, Navrátil – Dořičák 5, Přikryl 10, J. Prášil 2, Popelka, Smékal 5, Kopečný, M. Varhalík 3, L. Varhalík, V. Prášil, Švec 8. Trenér: Jiří Grepl.

Sokol Juliánov - TJ Sokol II Prostějov 31:24 (12:13)
Rozhodčí: Bauer a Berger. Vyloučení: 1 – 2. ŽK: 2 – 3. Úspěšné sedmičky: 2 – 2. Diváků: 30.
TJ Sokol II Prostějov: Hrubý, Zacpal – Hodan 2, Burget 1, Herink, Jurík 6, Čelovský 6, Ordelt, Grepl 1, Procházka 3, Gazdík 3, Mikulka 2, Jura. Trenér: Svatopluk Ordelt.

Autor: Vlastimil Kadlec