V zdánlivě bezproblémovém utkání ale vedli favorizovaní kostelečtí házenkáři pouze po zahájení střetnutí, 2:0 a 3:2. Telničtí pak šli neuvěřitelnou šňůrou sedmi gólů do vedení 3:9, kostelecké střelecké pokusy byly zcela neškodné.

Kostelečtí ztráceli míče i v rozehrávce a hosté z brejků trestali.

O přestávce měl favorit duelu manko jen třígólové, především zásluhou do té doby šesti Smékalových gólů.

Po změně stran dali první branku Telničtí, ale po Vymětalově trefě ze sedmimetrového hodu a gólech Smékala a Marka Grepla svítilo na ukazateli skóre jen těsných 14:15. Následně i 15:16, 17:18, 18:19 i 19:20 a za tohoto stavu mohli Kostelečtí stav utkání srovnat. K exekuci sedmimetrového hodu přistoupil nečekaně Bakalář a nedal. Vymětal dvě předchozí sedmičky v góly proměnil… O jedinou branku pak ještě prohrávali domácí dvakrát, 21:22 a 22:23, ale na srovnání skóre nedosáhli ani jednou.

Kostelecký trenér Zdeněk Čtvrtníček sledoval utkání po trestu v předchozím duelu Sokolnice – Kostelec na Hané z hlediště.

„Byla to otřesná podívaná," řekl k tomu, co viděl.

„Zejména v prvním poločase jsme hráli, až na Smékala, jako bez zájmu, v útoku bez nasazení a do obranné činnosti jsme se včas nevraceli. Nehráli jsme kombinačně, v útočné fázi jsme neměnili pozice a Telnickým se tak dobře bránilo. Ve druhé části hry už to bylo lepší, ale otočit jsme to nedokázali, hlavně pro hrubé technické chyby a pro nepřesnou střelbu. Na podzim byla u nás tréninková morálka dobrá a nyní je mizerná. V tom to všechno je. Myslím, že házenou na Prostějovsku nic dobrého nečeká. Blíží se závěry činnosti zkušených házenkářů a doplňovat týmy nebude kým. Tréninků se zúčastňuje minimum hráčů, vím od prostějovského kolegy Aloise Juríka, že stejné problémy, jako u nás, jsou i v Prostějově. Zřejmě by prospělo sloučit prostějovskou házenou s kosteleckou a hrát domácí zápasy střídavě v Prostějově a Kostelci na Hané…," vidí trenér Zdeněk Čtvrtníček.

O příštím víkendu budou startovat Kostelečtí v Ivančicích.

TJ Sokol Kostelec na Hané - Sokol Telnice 25:28 (11:14)

Rozhodčí: Krobothová a Valášek. Vyloučení: 5 – 3. ŽK: 3 – 2. Sedmičky: 3/2 – 1/0. Diváků: 60.

TJ Sokol Kostelec n.H.: Mayer, Varha – M. Knébl, Smékal 10, Prášil, Kopečný, Bakalář 1, Godál 2, Hochvald 1, Husička 2, Vymětal 4, Zapletal, M. Grepl 4, Palička 1.Trenér: mimořádně Radek Godál.

Autor: VLASTIMIL KADLEC