Týmy byly rozděleny do dvou skupin po čtyřech. Prostějovští měli za soupeře španělské CK Vallparadis, kterému těsně podlehli 13:14. Německý Schweriner KC porazili 21:20, stejně tak maďarský Honvéd Szentendrei, tentokrát hladce 18:9.

"Dvě vítězství ve skupině zaručila postup do semifinále z druhého místa ve skupině. V semifinále narazili na vítěze druhé skupiny a největšího favorita na titul - anglický Bec KC. Na favorita bohužel nestačili a podlehli 8:14," informoval šéf prostějovských korfbalistů Jan Mynařík.

V utkání o bronzové medaile se opět utkali se španělským CK Vallparadis, který v druhém semifinále podlehl těsně Budějovicím a ve strhující bitvě nakonec zvítězili v prodloužení 14:13. Třetí místo na evropské turnaji je historickým úspěchem prostějovských korfbalistů.

Turnaj nakonec vyhráli favorizovaní Bec KC, kteří nedali šanci Českým Budějovicím a vyhráli 16:9. V medailovém ceremoniálu předali zlaté medaile šampionovi z Anglie náměstek primátora statutárního města Prostějov Jan Krchňavý a otec prostějovského korfbalu Jiří Kremla.

"Po organizační a společenské stránce měl turnaj vysokou úroveň a byl kladně hodnocen přítomnými zástupci Mezinárodní korfbalové federace IKF, kteří navíc obzvlášť ocenili prostějovské fanoušky a jimi vytvořenou úžasnou atmosféru. Výborná organizace špičkové evropské akce je pak příslibem zdárného průběhu Mistrovství Evropy do 21 let, které se uskuteční 14. až 19. října tohoto roku taktéž v hale Reálného gymnázia a základní školy města Prostějova," uzavřel Jan Mynařík. 

Krasojízda v Němčicích nad Hanou
Krasojízda stále žije a v Němčicích se domácím dařilo
Prostějovští cyklisté v Toskánsku
Cyklisté najíždí kilometry v Toskánsku