Už v sobotu se rozhodne o nejlepších týmech české extraligy. Jelikož jako místo vyvrcholení sezony tohoto zajímavého a stále poněkud tabulizovaného sportu je Prostějov, přináší vám Deník seznámení možná pro většinu veřejnosti s neznámým.

Korfbal Final Tour 2008 nabídne divákům čtyři zápasy. O třetí a první místo juniorské a také pochopitelně seniorské extraligy.

Finálové utkání mužů mezi TJ Znojmo a VKC Kolín bude vysílat ČT4 Sport a jako hlavní rozhodčí ho bude řídit hráč Prostějova Martin Uherka. „Moc se na to těším, i když bych samozřejmě raději hrál,“ litoval Uherka, že se Hanákům nepodařilo postoupit do play-off.

I tak to bude pro Prostějov zážitek.

„Jak s oblibou tvrdím, bude se jednat o nejlepší finálový den v téměř dvacetileté historii korfbalu v Českých zemích, minimálně po organizační stránce. O tu sportovní se musí postarat samotné týmy na hřišti,“ říká předseda pořádajícího klubu SK RG Prostějov Jan Mynařík.

O dobré práci organizátorů svědčí i plánované položení nového povrchu ve sportovní hale RG a ZŠ na Studentské ulici, kde se odehrají všechna utkání. „Pro dokonalý zážitek diváků ve sportovní hale i u televize bude nainstalován speciální povrch podobně, jako tomu bylo v závěrečné fázi MS 2007 v Brně,“ prozrazuje Mynařík.

Prostějov pořádá podruhé v historii finálový den českého korfbalu, a čím bude mimo jiné výjimečný? „Přichází po úspěšném domácím mistrovství světa a bude jej natáčet a celý zápas vysílat Česká televize,“ zdůrazňuje.