Prostějovským basketbalistům opět nevyšel vstup do zápasu a překvapivě na palubovce jindřichohradeckých Lvů po deseti minutách prohrávali 25:18. Vošlajer prakticky hned po začátku hry pomohl domácím k vedení 4:0.

Po trefách Jamese a Whita narůstal náskok Lvů. Hosty ale udržel ve hře kapitán Marko 
a díky jeho střelám a Palyzovi se manko Orlů stáhlo jen na dva body. Srovnat se však Hanákům nepodařilo, naopak znovu začali ztrácet míče, což vedlo ke ztrátě sedmi bodů.

Druhá desetiminutovka už byla z pohledu Cholevova týmu veselejší. Palyza s Kouřilem totiž rychle upravili stav na 27:26 a Dokoupilova trojka znamenala konečně vedení prostějovského celku. Wright však rychle srovnal. Střelecky se začalo dařit rozehrávači Kouřilovi a tak Orli brzy vedli o osm bodů a vše nasvědčovalo, že zápas v Jindřichově Hradci bude plně v jejich režii. První poločas nakonec Prostějov vyhrál 43:36.

Po změně stran ale viděli diváci malé drama. Jindřichohradecký tým se totiž nechtěl vzdát bez boje. Wright a James začali manko svého týmu postupně umazávat. Vzdorovat se jim snažil Palyza, přesto se vedení Orlů smrsklo na jeden jediný bod. Do hry se ale zapojili prvními body v zápasu Slezák a Roseboro, čímž Hanáky opět uklidnili. Slezákova trojka znamenala vedení hostů 58:49. Po třiceti minutách hry vedli Orli 68:56 a neohroženě kráčeli po třech prohrách za výhrou.

Desetibodové vedení si Cholevův tým udržel až do samotného konce zápasu. Lamar sice dokázal na okamžik snížit, ale Američan ve službách Prostějova Brett Roseboro na jeho trefy okamžitě odpovídal. Výtečnou formu prokázal také Lukáš Palyza, který v závěru utkání trefil koš z dálky a celkově si připsal osmadvacet bodů. Celý zápas pak svým třicátým bodem zakončil Lamar, ale ani jeho příděl bodů nezabránil v konečné porážce Lvů 77:87.

Dalším sokem hanáckých basketbalistů budou už v sobotu Svitavy. Orli s nimi poměří síly doma, a to netradičně od 16 hodin.

BK LIONS JINDŘICHŮV HRADEC – ARIETE PROSTĚJOV 77:87 (25:18, 36:43, 56:68)

Nejlepší střelci: Lamar 30, Wright 15, James 14 – Palyza 28, Marko a Kouřil 11, Dokoupil, Slezák a Roseboro 10. Rozhodčí: Hošek, Znamínko, Blahout. Fauly: 19:19. Trestné hody: 22/24 – 9/17. Trojky: 1:12. Diváků: 650.