Desetinásobný mistr zase vyzývá svá děvčata k zarputilejšímu výkonu a mobilizuje fanoušky. Dost možná klíčová bitva série hrané na tři vítězné zápasy startuje ve Sportcentru DDM Prostějov v sobotu v 15 hodin.

Famózní výkon předvedly Přerovanky v domácí odvetě čtvrtfinále, když soupeřkám nepovolily zisk jediného setu a favorizovaného soupeře porazily teprve podruhé v historii. Tento duel však je minulostí, série je vyrovnaná – 1:1.

„Zvládli jsme suprový zápas doma, ale hráčky si nesmí myslet, že to byl vrchol sezony. My takové zápasy musíme zopakovat a očekávat, že soupeř se na nás připraví důkladněji než na první a druhé utkání,“ upozorňuje trenér Přerova Radim Vlček.

V Prostějově si další komplikace nechtějí připustit.

„Je potřeba zvednout hlavy, jít do toho naplno, nebát se. Umíme hrát kvalitní volejbal a věřím, že ho v sobotu ve vlastní hale předvedeme. Holkám věřím, společně to zvládneme,“ uvedl pro web VK Prostějov kouč Lubomír Petráš.

S čím do sobotní hanácké bitvy oba celky půjdou?

„Podstatné bude prodat, na co herně máme, maximálně chtít a ze všech sil bojovat. Prostě jít tvrdě za postupem, byť se čtvrtfinále prodloužilo,“ má jasno slovenský lodivod Prostějova.

„Musíme přijet s odhodláním, bojovností i určitou pokorou. Ta ale neznamená ustrašenost a bojácnost. Chceme se nějak prezentovat a předvádět určitý volejbal. Musíme se rvát o každý balon a loupit postupně body, sety a věřit, že získáme tři,“ shrnul přerovské šance Radim Vlček.

Zleva Lucie Zatloukalová (Přerov) a Michaela Zatloukalová (Prostějov)
Lucka, nebo Míša? Kořením hanácké bitvy je souboj sester Zatloukalových
Přerov vs. Prostějov - druhé čtvrtfinálové utkání
Prostějovanky dostaly v Přerově pořádnou lekci. Hrály moc profesorsky