Čtyřiatřicetiletý rodák z Prostějova se s dánskou hvězdou zná z jejich společného působení v tenisové extralize a s aktuálně pátou hráčkou světového žebříčku navázal úzkou spolupráci.

„Caroline se náhle rozešla s předchozím sparingem a rychle hledali nového. Na doporučení Davida Kotyzy přišla zničehonic nabídka a já ji přijal," popisoval Jaroslav Pospíšil s tím, že hlavním koučem Wozniacké zůstává její otec Piotr.

Pospíšil musel přerušit svoji kariéru a například vynechat i domácí challenger Czech Open, který patří k jeho nejoblíbenějším turnajům sezony.

„Nebylo to jednoduché rozhodování, ale je mi třicet čtyři roků a musím i trochu myslet na budoucnost," konstatoval tenista, jemuž aktuálně patří 228. pozice v žebříčku ATP.

Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká. Foto: ČTK/IMAGO

Uvidí se, jestli bude Caroline spokojená

Spolupráce Wozniacká – Pospíšil je domluvena zatím jen na zkušební dobu.

„Po Wimbledonu se uvidí, jestli bude Caroline s mojí prací spokojená. Zatím je to tedy tak, že jsem svoji kariéru přerušil a ne ukončil," vysvětloval Pospíšil, který už k trenérskému řemeslu přičichl, jelikož od prosince spolupracoval s osmnáctiletým Dominikem Kellovským.

„Byl jsem v podstatě jeho travel coach, takže jsem s ním jezdil po turnajích, a navíc jsme spolu hrávali i čtyřhry," konstatoval Pospíšil, který se na spolupráci se sympatickou Dánkou těší.

„Je to pro mě ohromná zkušenost do budoucna. Jak to půjde, to nám ukáže čas," dodal Jaroslav Pospíšil.

Prvním společným podnikem v roli sparingpartnera Caroline Wozniacké pro něj je travnatý turnaj v Eastbourne, který slouží jako příprava na Wimbledon, kde bude Dánka obhajovat čtvrté kolo.