Utkání plné zvratů začal lépe Prostějov, který urval první set poměrem 25:23, když proměnil svůj pátý setbol.

Následující dvě sady ale zvládly lépe Brňanky a Prostějov prohrával 1:2. Ve čtvrtém setu ale domácí hráčky začaly chybovat a Prostějov i díky dobrým výkonům Bělorusky Bezhandolske a střídajících Kozmik a Toufarové srovnal na 2:2.

Prostějovské volejbalistky. Ilustrační foto
Jasné dva sety, pak trápení. Prostějov zdolal Olymp až v tie-breaku

Volejbal nahoru dolů pokračoval i v tiebreaku. Brno vedlo už 9:4, ale prostějovský hráčky se zázračně zvedly a nakonec otočily na 15:13.

„Ani za nepříznivého stavu nepřestali bojovat a stále hráli odvážně na maximum, což rozhodlo. Brněnský tým má nespornou kvalitu, proto i dvoubodové vítězství z jeho hřiště je cenné,“ radoval se z druhé vyhrané pětisetové bitvy v sezoně trenér Lubomír Petráš.

Už ve čtvrtek ale čeká jeho svěřenky ještě větší výzva. Prostějov totiž nastoupí na olomoucké palubovce k prvnímu derby v novém ročníku.

VK Brno – VK Prostějov 2:3 (23:25, 25:19, 25:17, 15:25, 13:15)

Rozhodčí: Velinov, Dušek. Čas: 126 minut. Diváci: 180.

Brno: Beránková, Přibylová, Nováková, Janečková, Boulová, Matuszková, libero Chlumská. Střídaly: A. Pospíšilová, P. Pospíšilová, Kuželová, Sklenářová, Kočvarová. Trenér: Martin Gerža.

Prostějov: Kojdová, Rutarová, Horká, Nová, Bezhandolska, Zatloukalová, libero Slavíková. Střídaly: Šmídová, Kozmik, Weidenthalerová, Polášková, Toufarová. Trenér: Lubomír Petráš.