Kostelec – Napajedla 36:29 (19:13)

Sestava: Kaláb, Navrátil – Vasiljev 2, Zajíček, T. Grulich 4, M. Grulich 3, Jurka 8, Paták 8, Ševčík 3, Vymětal 1, Grepl, Dopita 1, Laštůvka 5, Varhalík 1.

Hanáci v 19. kole prvoligové soutěže naplnili roli papírového favorita vycházející z jejich lepšího postavení v tabulce. „Napajedla však mají dost silný tým vyhlášený svou výbornou ofenzivou. Na druhou stranu mají slabší obranu a toho jsme ve skvělé divácké kulise dokázali využít k zaslouženému vítězství,“ pochvaloval si kostelecký trenér Alois Jurík.

Naštvaný byl pouze kvůli nezvládnutému začátku duelu. „V deváté minutě jsem si musel vzít oddechový čas, protože kluci vůbec neplnili taktické pokyny a vinou toho opakovaně inkasovali z prostoru pivota. Po timeoutu šel ale výkon mužstva prudce nahoru, rychle se podařilo skóre otočit a až do konce mít vývoj zápasu bezpečně pod kontrolou,“ popisoval Jurík.

Zkušeného kouče těšilo, že kromě výhry nabídli jeho svěřenci věrným příznivcům i pohlednou hru. „Chválím celý mančaft za kvalitní a pro diváky atraktivní útočnou házenou. Potvrdilo se, že chlapi tvoří dobrou partu táhnoucí za jeden provaz a hrají v klidu bez sestupových starostí. Konečné čtvrté místo by nám již nemělo uniknout a to by pro celý kostelecký oddíl znamenalo pěkný úspěch,“ zdůraznil Jurík.

Prostějov – Náchod 32:26 (15:12)

Sestava: Rášo, Koleček – Černíček 3, T. Flajsar 5, T. Mičola 2, Pišťák 6, Jurik 1, J. Mičola 1, Bechný 9, Šíra 1, Nevrlý 1, Závodský 3, Kosina.

V přímém souboji o pátou příčku v tabulce uspěli prostějovští házenkáři, kteří v závěru úvodní půle získali mírný náskok a ten pak v závěru zvýšili až na konečný rozdíl šesti gólů. „Věděli jsme, že k udržení pozic v horní polovině první ligy musíme bodovat. To se nám povedlo v utkání solidní úrovně, k níž přispěly oba celky rychlou a nápaditou hrou. I přes dílčí nedostatky – zejména menší střeleckou produktivitu některých kluků – musím tým pochválit.

Hlavně koncovku chlapci zvládli perfektně, největší pochvala za kvalitní výkon patří brankářům Rášovi s Kolečkem a dvojici Pišťák – Flajsar,“ shrnul kormidelník Sokola II Jiří Grepl, který maximálně vyzdvihl loučícího se kapitána Tomáše Flajsara. „Tom právě v tomto utkání zakončil svou dlouholetou hráčskou kariéru a je skvělé, že se rozloučil tak výborným výkonem. Jako kapitán byl vůdčí osobností kolektivu a je jen škoda, že pracovní vytížení mu nedovolilo zůstat alespoň do konce sezony,“ doplnil Grepl.