Začátek utkání byl na obou stranách lehce nervózní, a tak hráči spálili několik gólových šancí. Hostující obrana sice pracovala vcelku dobře a soupeře často vystavovala do pasivity, ale domácí hráči dokázali šťastně skórovat.

Tatran se sice v útoku dostával do dobrých šancí, ale problém byl v proměňování. Třígólový náskok si domácí vybudovali až ve třetí desetiminutovce.

Na začátku druhého poločasu litovelští házenkáři zlepšenou hrou dokázali vyrovnat a dokonce vést o jednu branku. Pak však přišla řada vyloučení a technických chyb a domácí vyhráli střední část druhého poločasu 7:2. To se ukázalo jako rozhodující náskok a na méně než na rozdíl dvou branek se už litovelští házenkáři nepřiblížili.

Sokol Kostelec na Hané – Tatran Litovel 23:21 (11:8)

Rozhodčí: Samek – Horsák. Žluté karty: 3:2. Vyloučení: 3:9. Sedmičky: 7/3 – 4/4.

Sokol Kostelec na Hané: Kaláb, Varha – Grulich T. 6/3, Ševčík 5, Paták 3, Varhalík 3, Vymětal 3, Chalupecký I. 1, Vasyliev 1, Zajíček 1, Grulich M., Chalupecký L., Rikan, Zedníček. Trenér: Jurik.

Tatran Litovel: Habermann, Kráčmar – Schmalz 7/3, Barabáš 6, Arnoš 2, Janků 2, Šuba 2/1, Číhal 1, Čtvrtníček O. 1, Knébl P., Kuchař, Pohlmann, Šon. Trenéři: Sitár a Zmund.