Start a cíl závodu byl v Polském městě Baboszewo a na cyklisty čekalo celkem 166 kilometrů rozdělených do osmi okruhů rovinatého profilu, ale také letní teploty dosahující parných třicítek. Na start se postavila celkem stovka závodníků ze všech velkých polských týmů a také z oddílů z Česka, Slovenska a Německa.

Od patnáctého kilometru z balíku uniklo trio Walczak (BDC MarcPol), Wojciechowski (KTK Kalisz) a Wasileben (Team Nutrixxion). Teprve dvě kola před cílem bylo trio odvážlivců dostiženo hlavním polem, které do vysokého tempa dostali cyklisté týmů CCC Polsat a Bank BGZ. Do cíle tak spurtovalo prořídlé hlavní pole pohromadě.

V tu chvíli již v závodě nepokračovali prostějovští Salaj, Cetkovský a Hynek, kteří odvedli svou práci na čele pelotonu při likvidování ztráty uprchlíků.

Ve finiši pro Jakuba Filipa výbornou práci odvedli další týmoví kolegové Tkadlec s Matouškem a výsledkem tak bylo skvělé šesté místo prostějovské jedničky. Filip se díky tomu stal nejlépe umístěným nepolským závodníkem. Šesté místo v kategorii ELITE na tak prestižním silničním závodě kategorie UCI 1.2. je dalším skvělým počinem progresivního prostějovského týmu. ⋌(skc)