V repríze posledního čtvrtfinále nakonec Olomoucko zvítězilo o jediný bod, který Hanáci vstřelili sekundu před koncem.
Ještě devět sekund před závěrečnou sirénou přitom Opava vedla o čtyři body. Pak domácí snížili díky trojce Dunanse, ale Opava následně měla míč ve své moci. Jenže Dragoun nezachytil vyhození z autu a Olomoucko dostalo příležitost na poslední akci.

Té se ujal Dunans, jehož nájezd do koše sice nevyšel, ale Opavští se dopustili faulu a byly z toho dva trestné hody. Ani jeden z nich Dunans neproměnil, ale odražený míč doskočil Dedek, který posledním košem v zápase otočil na konečných 91:90.

„Vyhráli jsme s velkým štěstím. Jirka Dedek to šťastně dopíchl do koše a za jednu vteřinu už soupeř mohl těžko něco odehrát. Nechci nás chválit, ale myslím, že to štěstí si musíte zasloužit a my jsme některé úseky utkání hráli velmi dobře,“ konstatoval po utkání kouč Olomoucka Predrag Benáček.

Žádná dramatická koncovka se přitom vůbec konat nemusela. Olomoucko totiž na Opavu, která v týdnu odehrála náročný zápas v Lize mistrů, v první čtvrtině vlétlo a po pěti minutách Hanáci vedli 23:4.

„Měli jsme výborný vstup. Takovou pětiminutovku jsem dlouho neviděl,“ přiznal zkušený kouč domácích Benáček.

Ten ale tušil, že takový náskok týmu nevydrží po celý zápas, což se také stalo. Především díky dobré střelbě z dálky Opava do poločasu snížila na rozdíl osmi bodů. Ve třetí čtvrtině Olomoucko dalo jen jedenáct bodů, ale i tak Hanáci před poslední částí ještě drželi těsný náskok. O ten však Hanáci brzy přišli a až do samotného závěru museli dotahovat.

To se nakonec Olomoucku díky strhující koncovce povedlo a domácí tak mohli po utkání slavit cenný skalp vicemistra z minulé sezony. „Prohráli jsme utkání, které se prohrát nedalo,“ nechápal ještě dlouho po konci utkání opavský kouč Petr Czudek.

„Kredit pro nás, že jsme se vrátili do zápasu. Ale udělali jsme na konci spoustu chyb, včetně mě,“ dodal k málo vídanému vyvrcholení duelu trenér hostů.