„Mostkovický areál je lépe dopravně obslužný. Dají se tam zaparkovat auta a k dispozici budou i sprchy,“ informoval ředitel závodu Richard Šatínský.

S místem startu i cíle, se také mění trasa závodu.

„Hlavní úseky se stoupáním a klesáním jsou nezměněny. Trasa je již známá, označená bude dva dny před závodem, který je v sobotu 30. června,“ říká Šatínský a pokračuje: „Hlavní trať pro muže i ženy s hromadným startem bude měřit bez čtyř set metrů deset kilometrů, děti závodníci poběží tři kilometry a děti pro radost necelý kilometr.“

Změnou oproti minulým ročníkům je též možnost využití šaten a sprch v místní sokolovně. Startovné pro dospělé závodníky činí dvě stovky s možností lehkého obědu po závodě, děti zaplatí dvacku a po závodě dostanou dietní párek v rohlíku.

„Na hlavní trati budou připraveny dvě občerstvovací stanice a současně mnoho pořadatelů, kteří závodníkům jejich kvalitní výkon zpříjemní povzbuzováním a nasměrováním správným směrem do cíle,“ informuje Šatínský.

Ceny budou pro prvních šest závodníků v každé kategorii jako v předcházejících ročnících. Pořadatelé se těší a doufají v účast dvojnásobných vítězů Ivany Novákové a Pavla Dvořáka, kteří mohou v letošním ročníku zkompletovat zlaté hattricky.

„Současně je to určitá výzva pro ostatní běžce aby jim byli silnou konkurencí. Chceme však pozvat každého člověka, sportovce zdatné i začínající kteří mají rádi běhání ve volné přírodě, aby si trat třeba jen vyzkoušeli a klidně jen prošli – časový limit není stanoven. V cíli se budeme těšit na každého,“ uzavřel ředitel závodu Richard Šatínský.