Než se prostějovské volejbalistky stihly v Itálii rozkoukat, bylo po prvním setu, který Imoco Conegliano vyhrál 25:14. Ve druhé sadě se už ale svěřenky Miroslava Čady dokázaly soupeři vyrovnat a druhý set patřil jim.

„V některých fázích střetnutí jsme velmi silnému a favorizovanému soupeři dokázali být více než vyrovnaným soupeřem, náš výkon byl výborný,“ pochválil pro klubový web své hráčky Čada.

Naděje hostujícího družstva ale v následujících dvou setech opět klesly k nule a kvalita italské celku se ukázala v plné síle.

„Tam nás domácí svou kvalitou přehrávali zejména útočně a blokařsky. Conegliano bylo mnohem lepší v dlouhých výměnách,“ konstatoval Čada.

Domácí družstvo táhly především zahraniční opory. K nezastavení byly jak chorvatská univerzálka Samanta Fabrisová, tak nizozemská blokařka Robin De Kruijfová.

„Víme, že Imoco je hodně silný tým. Nehráli jsme špatné utkání, ale k poražení současného Conegliana to nestačilo. Teď jedeme dál a soustředíme se na další zápasy,“ hledí do budoucna kapitánka Kathleen Weissová. I příští zápas v Lize mistryň odehraje Prostějov v Itálii, tentokrát na půdě Novary.

Prostějovské volejbalistky. Ilustrační foto
Prostějov v Lize mistryň opět uhrál jediný set
HC Energie (v bílém) hostila Jestřáby z Prostějova
Bez bodů, i bez gólů. Jestřábi na druhý tým soutěže nestačili