„Úvodní set nám vyšel parádně, dařilo se hlavně na servisu a v obraně," usmívala se maličká Němka ve službách Prostějova.

Radost ji však dlouho nevydržela. Během dvou následujících setů se dostal Istanbul do svého obvyklého tempa a Agelky výbornou hrou poslal na kolena. „Potom šla naše přihrávka dolů a hosté kromě výborného podání také skvěle útočili a bránili. Až ve čtvrté sadě jsme se celkově zvedly, závěr byl díky tomu vyrovnaný. Nicméně vítězství si dnes zasloužil lepší protivník," uznala Kathleen Weissová.

Právě čtvrtá řada přinesla pro českého mistra ještě kousíček naděje. Agelky se houževnatě praly, a dokonce srovnaly na 18:18. Na závěrečný nápor už neměly dostatek sil.

„Po srovnání skóre na 18:18 jsme udělaly jednu chybu v útoku, pak nám úplně nezafungovala přihrávka. Takže Istanbul udělal dvakrát dva body za sebou, a to už se potom proti tak silnému soupeři dohání těžko. V té rozhodující koncovce prostě naše akce nebyly dostatečně kvalitní k tomu, abychom nesmírně kompaktní Eczacibasi předčily," posteskla si Weissová.

Kromě Kathleen Weissové se na palubovce překvapivě objevila také Liannes Simonová, která si pět dnů před duelem zranila kotník. Přítomnost kubánské univerzálky nabudila hanácké mužstvo a pomohla mu ke kvalitnímu výkonu.

„Byla to velká nepříjemnost, když se jí to v utkání s Olympem stalo. V pondělí jsem Simon viděla, jakým způsobem chodí, a podle toho jsem vůbec nevěřila, že by mohla hrát. Úžasně rychle se však dala dohromady a nastoupila, což nám určitě moc pomohlo. Na druhou stranu logicky neměla takovou rychlost hlavně při bránění a samotné výskoky na smeče i bloky pro ni musely být hodně náročné a bolestivé," vysekla poklonu své spoluhráčce Weissová.

Agelky čeká příští středu odvetný duel na horké turecké půdě. Hanačky tam však nechtějí jet jen na výlet, to slibuje také Weissová: „My samozřejmě uděláme všechno, abychom zahrály co nejlépe a zkusily být favoritovi vyrovnaným soupeřem. V průběhu letošní Ligy mistryň jsme se toho spoustu naučily, postupně se o dost zlepšily, a to budeme chtít na hřišti Eczacibasi opět potvrdit. Budeme se rvát. Pomoct by nám určitě měla zdravější Simonová, přesto samozřejmě půjde o velmi náročný zápas. Soupeř je jasný favorit a už se vidí v závěrečném Final Four, což se mu pokusíme znepříjemnit. Rozhodně do Turecka nepoletíme předem poražené, to vůbec ne."