V teplické sokolovně se konalo Mistrovství České republiky juniorů a žáků ve volném stylu. Mezi stoosmdesáti čtyřmi zápasníky byli tři čechovičtí borci. V kategorii žáků do 75kg se představili David Pospíšil a Matěj Vrba. Oba se po dvou výhrách ve skupině střetli v přímém boji o finále.

„Začátek bratrovražedného souboje lépe vyšel staršímu a silnějšímu Davidovi,“ popisoval nám průběh duelu trenér Čechovických Vojtěch Szilva.

„David si v první půli vybojoval pětibodový náskok. Ve druhé půli měl však navrch Matěj, který začal odmazávat Davidův náskok a vše završil dvacet sekund před koncem základní doby, kdy se mu podařilo dostat Davida na lopatky a zajistil si finále. Davidovi zůstal boj o bronz, v kterém se brzy dostal do vedení, pak mu ale došly síly a bral jen nepopulární čtvrtou příčku. O poznání lépe se vedlo ve finále Matějovi, který si od začátku udržoval drobný náskok a po letošních dvou titulech v kategorií mladších žáků si připsal i první titul Mistra ČR starších žáků,“ řekl nám Vojtěch Szilva..

Třetím zástupcem čechovického oddílu byl v Teplicích Robin Buriánek. V kategorii žáků do 100 kilogramů. Robinovi se podařilo dostat až do finále, kde narazil na soupeře z Hodonína. Byl nad jeho síly a Robin podlehl na soupeřovu technickou převahu. Odvážel si stříbrnou medaili.

V Olomouci bojovalo devadesát zápasníků z deseti českých oddílů na 29. ročníku Memoriálu Josefa Musila v zápase řecko-římském. Za Čechovice nastoupilo třináct borců. Vybojovali jedenáct medailí, čtyři zlaté, šest stříbrných a jednu bronzovou.

Zlaté medaile si odváželi Adam Lajčík, Elena Polenová a Jakub i Matěj Vrbovi. Stříbrné medaile brali Lukáš Slezáček, Bruno Tomšík, Lukáš Sekanina, Václav Sedlák, Šimon Polena a Robin Buriánek. Bronz získal Lukáš Vávra. Ondřej Sekanina obsadil příčku čtvrtou a Šimon Florián pátou. V soutěži družstev obsadili Čechovičtí fantastickou první příčku před druhým Krnovem a třetí Olomoucí.

VLASTIMIL KADLEC

Fotbalisté Prostějova (v modrém) porazili Vyškov 2:1
Další výhra Prostějova. Tři body s Vyškovem trefil Hapal