Na mládežnickou část týmu v sobotu čekalo nejnáročnější kritérium celého seriálu Českého poháru v jabloneckém areálu Břízky. Prostějovští závodníci si ale s náročným cílovým stoupáním hravě poradili a opět měli své zástupce na stupních vítězů. Mezi staršími žačkami druhé místo vybojovala Patricie Müllerová a třetí místo přidala ještě kadetka Gabriela Bártová. Vynikající páté místo pak zaznamenali Stanislav Pátík mezi žáky a Naďa Voráčová v ženách.

Neděle, kdy se jel silniční závod v Hodkovicích nad Mohelkou, pak byla ještě o poznání úspěšnější, když si ve starších žácích dojel osamoceně pro vítězství Stanislav Pátík. Gabriela Bártová si oproti sobotě o místo polepšila a skončila mezi kadetkami druhá, naopak Patricii Müllerové o pouhou jednu příčku stupně vítězů unikly.

„Silniční část sezóny se blíží ke svému konci, jsem proto rád, že jsou závodníci stále schopni držet si svou standardní výkonnost, a i po náročném programu, který už mají za sebou, stále patříme mezi nejlepší mládežnické celky,“ chválil své svěřence trenér Martin Cetkovský.

Italské zkušenosti

Ve složení Tomáš Bárta, Karel Tyrpekl, Wojciech Pszczolarski, Denis Rugovac a Daniel Babor se elitní tým postavil na start italského etapového závodu. Jeho úvodní etapou byla týmová časovka, která prostějovským závodníkům nevyšla podle představ a obsadili v ní až 31. místo. Ve druhé etapě se závodníkům vedlo o něco lépe, když v nabité konkurenci dojel v hlavní skupině dvaadvacátý Tomáš Bárta. Třetí etapa už byla profilově velmi náročná a mezi závodníky se tvořily velké časové rozdíly. Z Prostějovských v ní byl nejvýše klasifikován Karel Tyrpekl na 61. místě, shodné umístění patřilo také Tomáši Bártovi v závěrečné etapě a Tyrpeklovi v celkovém hodnocení.

„Jak je o Itálii známo, v závodě se statusem UCI se vždy sejde velmi silná konkurence a závodníci na nic nečekají, jsou aktivní, tudíž je to pro mladé závodníky velká škola. Naši závodníci předváděli pěkné výkony, Tomáš Bárta se překvapivě ukázal i v kopcích. Hlavně tu ale nasbírali mnoho zkušeností, které si mohou v závěru sezóny ještě zúročit,“ řekl sportovní ředitel Michal Mráček. 

Loňský triumf obhajují fotbalisté Čechovic.
Ve středu se rozhodne o finalistech poháru OFS