Na závodníky čekaly celkem čtyři etapy ve třech dnech. Lídrem byla polská profesionální stáj CCC Polsat Polkowice, jejíž závodníci udávali tempo po většinu závodu. V úvodní etapě se nejlépe z prostějovských závodníků dařilo Matouškovi, který obsadil solidní 22. místo. V druhé etapě, kterou tvořila časovka jednotlivců na distanci čtrnácti kilometrů, si vedl nejlépe Filip, který obsadil 18. místo a to mu náleželo i v průběžném pořadí po druhé etapě.

V odpolední třetí etapě se 11. umístěním v dobrém světle ukázal Vrážel. Ten dospurtoval na 35. místě, a protože dojel v první skupině, posunul se na výborné průběžné 14. místo. Nedělní a poslední etapu však prostějovští cyklisté nezvládli podle svých představ. Filip v ní obsadil až 39. místo a konečném pořadí se propadl na 23. místo (v kategorii U23 9. místo).

„Po třetí etapě jsem samozřejmě myslel na lepší umístění, věřil jsem i v umístění v první desítce, ale jinak nelze 23. místo Filipa brát za neúspěch. Vezmeme-li v potaz, že startovalo sto osmdesát velice kvalitních závodníků, tak to určitě není špatný výsledek. Jako pozitivum pak beru, že závod dokončili všichni naši závodníci, což je určitě známka určité výkonnostní úrovně celého týmu,“ krátce zhodnotil trenér oddílu Michal Mráček st. ⋌(skc)