První ze závodů se jel ve zvlněném terénu s cílem na vrcholu náročného stoupání se sklonem až 20 procent. Tým do něj vstupoval s cílem dovézt lídra Karla Tyrpekla pod závěrečné stoupání v čelní skupině. To se závodníkům podařilo splnit a Karel Tyrpekl to zúročil výborným třináctým místem.

„Naši závodníci byli velmi odhodlaní a v pelotonu si rychle zjednali respekt, vystupovali sebevědomě. Závod po většinu času kontrolovali, a právě naše dresy byly na čele při sjíždění úniků. Závěr už byl na Karlovi, který se s tím vypořádal velmi dobře, stále je to mladý závodník a většinu kariéry má před sebou,“ chválil své svěřence sportovní ředitel Michal Mráček.

Druhý den byl na programu další jednorázový závod s cílem na tomtéž vrcholu, tentokrát se ale jelo z jiné strany a závodníci na něj v průběhu vystoupali celkem čtyřikrát. Největším želízkem v ohni byl vzhledem k profilu trati opět Karel Tyrpekl, který obsadil shodně jako předchozí den třináctou příčku.

„Závodní víkend hodnotím velmi pozitivně. Líbilo se mi, jak náš tým vystupoval a oba dva dny měl závod pod kontrolou. Musím také podotknout, že jsme do Maďarska přijeli se sestavou, kterou z většiny tvořili dráhaři, ti si ale i s těmito profily poradili velmi dobře,“ byl spokojen sportovní ředitel. 

Sedmnáct zlatých medailí vytěžili prostějovští mládežníci na domácím MČR
Prostějovská mládež vytěžila z domácího oválu sedmnáct titulů!