Závodem bylo městské kritérium ulicemi Mladé Boleslavi o celkové délce 105 kilometrů a tým do něj vstupoval s nemalými ambicemi. Hned od startovního výstřelu si prostějovští závodníci počínali nejaktivněji z celého pelotonu a po úvodních bodování se do průběžného vedení dostal Daniel Babor a na druhé místo Tomáš Bárta.

Babora, který byl lídrem sobotního závodu, o vedení na několik minut připravil závodník CK Příbram-Fany Gastro Jiří Pokorný, když se dostal ještě s Adamem Doležalem (ČEZ Cyklo Team Tábor) do úniku a rozdělovali si mezi sebe po několik okruhů body na průjezdech i ve velkém bodování. V ten moment se ale tempa na čele pelotonu opět chopil TUFO-PARDUS Prostějov a náskok uprchlé dvojice zlikvidoval. V závěrečném spurtu, kdy si závodníci připisují dvojnásobný bodový zisk, dojel Babor druhý, což mu stačilo k vítězství v závodě. Zároveň se tak stal vítězem kategorie mužů do 23 let, do které svým věkem stále spadá.

„Průběh závodu jsme měli pod kontrolou, jen ten závěr byl takový hektický. Nicméně jsme dnes předvedli skvělý týmový výkon, s kolegy z týmu jsme spolupracovali a na mém vítězství mají také zásluhu,“ řekl vítězný Babor, který svým věkem stále spadá do kategorii U23.

Druhé místo obsadil Martin Boubal a třetí Jiří Pokorný (oba CK Příbram-Fany Gastro). Tomáš Bárta nakonec obsadil pátou příčku, mezi závodníky do 23 let byl třetí.

Daniel Babor pak stanul na pódiu také v rámci vyhlašování celkového pořadí Českého poháru na silnici, když se svým vítězstvím vyhoupl na třetí příčku v kategorii U23, v celkovém hodnocení mužů elite mu patřilo jedenácté místo. (zv)