Do první dvouhry poslal kapitán našeho týmu Františka Pechalu, ten však nestačil na Finna Basse. Brit uštědřil Pechalovi už v prvním setu kanára, výhru si pak pojistil ve druhé sadě. Nedařilo se ani Patrikovi Riklovi. Ten sice bojoval s Maxem Stewartem tři sety. V prvním byl úspěšný a po výhře 6:2 vykřesal svému týmu naději, ale ve zbylých dvou už na soupeře nestačil a padl 1:2 na sety.

Češi nezískali ani čestnou výhru ve čtyřhře. Dvojice Patyk, Rikl vyzvala Basse se Stewartem, ale ovládla jen první set 6:3. Poté kurt patřil Britům, druhou sadu vyhráli 6:3 a třetí 6:1, čímž udělali tečku za bojem o sedmé místo. Česká reprezentace tak klesla na konečnou osmou příčku.

V sobotu od půl desáté budou bojovat o bronzové medaile české tenistky, soupeřkami jim bude výběr Kanady. Na diváky také čekají dvě finále. V dívčím i chlapeckém se střetnou reprezentace Ruska a USA

Výsledky chlapci:

Zápas o páté místo: Argentina – Kanada 0:2

Zápas o sedmé místo: Česko – Velká Británie 0:3 (Pechala – Bass 0:6, 2:6; Rikl – Stewart 6:2, 4:6, 2:6; Patyk, Rikl – Bass, Stewart 6:3, 3:6, 1:6).

Zápas o deváté místo: Turecko – Chile 2:0

Zápas o jedenácté místo: Brazílie – Thajsko 3:0

Výsledky dívky:

Zápas o páté místo: Austrálie – Indie 1:2

Zápas o sedmé místo: Rumunsko – JAR 2:0

Zápas o deváté místo: Egypt- Španělsko 1:2

Zápas o jedenácté místo: Velká Británie – Kolumbie 2:0