O zlato se postaral Matěj Vrba z oddílové přípravky A v bojích účastníků do 50 kilogramů, když nejprve vyhrál všechna utkání ve vyřazovacích bojích na lopatky a v napínavém finále udolal maďarského soupeře na body. Bronz vyválčil mezi soupeři ve váze do 35 kilogramů Šimon Polena, také z oddílové přípravky A, který poznal hořkost porážky až v semifinále. V boji o bronz však opět vyhrál. Druhou bronzovou medaili získal mladší žák David Pospíšil po dvou vítězstvích a dvou porážkách. Čtvrtý zástupce Čechovického oddílu, Ondřej Sekanina z oddílové přípravky B, byl v soutěži zápasníků do 25kilogramů po dvou těsných prohrách klasifikován na deváté až čtrnácté příčce.

„Ve stejném termínu se konalo Mistrovství České republiky ve volném stylu žáků a juniorů v Plzni. Na tomto mistrovství se nám ale dobře nevedlo, žák Vsevolod Sakal obsadil 5 místo ve váze do 63 kilogramů a žák Alois Kejík osmé místo ve váze 50 kilogramů. Naši nemocní junioři do Plzně necestovali," litoval trenér Čechovických Vojtěch Szilva.

Jedno druhé místo patřilo čechovickým zápasníkům ve středních Čechách na 33. ročníku turnaje mládeže v zápase řecko-římském. Koná se tradičně v Kladně pod názvem Lidice.

Tentokrát startovalo 324 závodníků z osmi států Evropy, Slovenska, Srbska, Chorvatska, Polska, Dánska, Německa, Ruska a České republiky.

Mezi účastníky byli i tři odchovanci čechovického zápasu, dobře zabojovali v kategorii starších žáků. Vselovod Sakal si odvezl stříbrnou medaili za druhé místo mezi účastníky ve váze do 63 kilogramů, dvě čtvrtá místa obsadili Alois Kejík ve váze do 50 kilogramů a David Pospíšil ve váze do 69 kilogramů .

Nejmladší Čechovičtí byli úspěšní i v Krnově

Krnov – Zápasníci čechovické přípravky se zúčastnili v Krnově 24. ročníku Memoriálu Oldřicha Mrázka v zápase řecko-římském.

„Tyto krnovské turnaje pro nejmladší zápasníky se těší stále větší popularitě, tentokrát soutěžilo 170 účastníků z patnácti oddílů Polska, Slovenska a České republiky. S narůstající účastí narůstá i konkurence a kvalita, které stačíme," řekl nám rád trenér Vojtěch Szilva a připojil ínformaci o výsledcích svých svěřenců na krnovských žíněnkách. „Čechovický zápas reprezentovala devítka borců a do oddílu nám přibyly tři zlaté a tři stříbrné medaile. Zlaté vybojovali Václav Sedlák, Jakub Vrba a Matěj Vrba, stříbrné Lukáš Vávra, Šimon Florián a Šimon Polena. Nepopulární čtvrté místo vyválčil Ivo Mynařík. V poli poražených, ale po srdnatých výkonech, skončili Blue James-Forrest a Jiří Zatloukal."

Autor: VLASTIMIL KADLEC