Právě na jejich podporu se budou domácí rohovníci hodně spoléhat. „Chtěl bych diváky pozvat na kvalitní box s nejtěžším možnýn soupeřem. Byli bychom rádi, kdyby dorazili v co nejvyšším počtu a podpořili domácí oddíl,“ vzkázal trenér Hanáků Pavel Duda.

Mladý kouč si velmi dobře uvědomuje, že do Prostějova dorazí slovenská špička. A i když ještě oficiálně nebyl hlavním trenérem, utkání v Nitře viděl coby člen realizačního týmu. „U nich jsme dostali velký výprask, i když některé verdikty mohly být jiné. Ale každopadně se jim to chystáme doma vrátit,“ vrátil se k úvodnímu utkání letošního extraligového ročníku, které prostějovští boxeři prohráli 14:4.

Úplně stejným poměrem Prostějov před čtrnácti dny porazil Ústí nad Labem, což trenér Duda vnímá velmi pozitivně. „Byla to velká vzpruha. Hlavně ten výsledek byl zcela jednoznačný, což mě příjemně překvapilo. Někteří kluci předtím prohráli dva zápasy po sobě a proti Ústí si spravili chuť, takže nám to hodně pomohlo.“

Sám mezi provazy pošle nejsilnější možnou sestavu, což očekává i od Nitry. V její sestavě se slabiny hledají jen velmi obtížně.

„Mají to hodně vyrovnané, někteří boxeři jsou na evropské úrovni, jako třeba Zátorský v šestapadesátce,“ upozorňuje na vycházející slovenskou hvězdu. Sedmnáctiletý Michal Zátorský se na začátku února zúčastnil svého prvního velkého mezinárodního turnaje – prestižního Memoriálu Istvána Bocskaie a hned senzačně vyboxoval stříbro. „Třeba v této váze to budeme mít nesmírně těžké. Na druhou stranu, taky máme v týmu reprezentanty, takže by to mohlo být vyrovnané,“ doplňuje odhodlaně Duda.

Věří, že jeho tým může Nitru porazit. „Myslím, že je to v našich silách. Snad budou rozhodčí tentokrát korektní. Sice asi nevyhrajeme takovým výsledkem jako v posledním utkání proti Ústí, ale na to, abychom je porazili, určitě máme,“ dodal prostějovský kouč.⋌ (mad)

PRŮBĚŽNÁ TABULKA

1. BC Stavbár Nitra 3 3 0 0 40:14 6
2. KB Baník Most + Doprava Děčín 3 2 0 1 26:28 4
3. BC DTJ Prostějov 3 1 0 2 26:28 2
4. BC SKP SeverÚstí n. L. 3 0 0 3 16:38 0