Prostějovští borci tak učinili další důležitý krok k získání titulu mistra České republiky, sezony 2012 – 2013. Nyní už pojedou Prostějovští pouze k jedinému utkání sezony, v závěru června do Ostravy.. Květnový duel v Děčíně se totiž neuskuteční, mužstvo Společenství Děčín – Česká Kamenice před několika dny z české extraligy, z finančních důvodů, vystoupilo.

V utkání s SK Policie Ústí nad Labem prohrál ve váhové kategorii do 56 kilogramů Norbert Kalocza na body s Erikem Hulievem, ale když pak vybodovali ve váhách do 60 a do 64 kilogramů Hamo Aperjan Jana Kováče i Miroslav Šerban Viktora Agateljana, vedl BC DTJ Prostějov 4:2. Patrik Kliment pak ještě podlehl ve váze do 69 kilogramů na body Zdeňku Chládkovi a Severočeši srovnali na 4:4, ale ze zbývajících čtyř střetnutí si už odnášeli z ringu vítězství pouze prostějovští borci. Ve váhové kategorii do 75 kilogramů vyhrál na body Emil Kocvelda nad Robertem Bilíkem, ve váze do 81 kilogramů také na body David Hunanyan nad Tomášem Bezvodou, ve váhové kategorii do 91 kilogramů zvítězil Petr Novotný bez boje když Ústečtí tuto váhovou kategorii svým borcem neobsadili a v supertěžké váze nad 91 kilogramů zvítězil Dominik Musil nad Lukášem Skircou ve třetím kole vzdáním soupeře. „Naše dnešní cesta na Hanou k utkání s Prostějovany byla pro nás sice vítaná z toho důvodu, že jsme věděli, že dostanou naši boxeři příležitost vybojovat hodnotná utkání s velmi kvalitními soupeři, ale na straně druhé jsme věděli, že naše snahy o úspěšný celkový výsledek utkání budou zřejmě marné. Nemohli jsme ani obsadit svým boxerem polotěžkou váhu a tak nám nezbývá nic jiného, než uznat, že vítězství prostějovského celku je zasloužené," uznával po posledním boji Musila se Skicou trenér Sportovního klubu Policie Ústí nad Labem Miroslav Vrba.

„Úvodem chci zase hodně poděkovat vedení Magistrátu města Prostějova i Olomouckého kraje za přispívání, bez kterého bychom o titul mistrů České republiky usilovat nemohli," zdůraznil trenér BC DTJ Prostějov Pavel Duda. „Severočechy jsme dnes porazili, i když se naše vítězství zpočátku nerodilo lehce. A když tedy do Děčína v květnu nepojedeme, musíme se nyní plně soustředit na červnový poslední duel v Ostravě. Dnes to se Severočechy nebylo vůbec tak jednoduché, jak by se snad zdálo při pohledu na výsledek celého utkání. Před dnešním večerem jsem uvažoval tak, že bychom měli mít po duelech v nižších váhových kategoriích bodový náskok, ale vše bylo jinak. V polovině střetnutí byl stav střetnutí nerozhodný 4:4 a vše se potom mohlo třeba vyvíjet i k naší nespokojenosti. Naštěstí, nezměrná bojovnost našich borců pak přinesla sladké ovoce a s tím, jak to vše dopadlo, můžeme být plně spokojeni. A to také jsem! A nyní už k jednotlivým bojům.

Tak Kaloczova prohra mě zklamala, ve třetím kole Huliev našemu borci bodově utekl, byl přesnější v úderech, bodoval a vyhrál utkání nad Norbertem zaslouženě.

Hamo Aperjan vyhrál a vyrovnal stav střetnutí na 2:2, ale, řeknu to slušně, naštval mě. Začal hodně slabě, bez šťávy, bez energie. Až ve třetím kole získával vše na svou stranu, ale kdyby se dnes boxovalo v Ústí nad Labem, tak by asi nezvítězil. Vyhrál ale nakonec na body 3:0, tedy u všech tří bodových rozhodčích, což mne překvapilo. Jeho výkon se mně líbit nemohl, odvádí obvykle daleko lepší zápasy. Ale, zůstalo to doma.

Miro Šerban měl za soupeře druhého borce české reprezentace ve váze do šedesáti kilogramů, který dnes boxoval o váhu výš. V hledišti byl i český reprezentační trenér. Viděl, že prostějovský borec po soupeři, jak se říká, usilovně šel, postupně zvyšoval svůj tlak a nakonec po zásluze zvítězil.

Patrik Kliment odboxoval celé své utkání super a myslím nepřeháním když řeknu, že se stal miláčkem obecenstva. Prohrál sice na body, ale s nadmíru zkušeným boxerem Chládkem, který má za sebou už asi čtyři stovky vybojovaných utkání, Patrik Kliment tak asi desetinu z toho. Nejprve dostával zásahy předním i zadním zvedákem, ale později si to už hlídal a uhlídal. I když utkání vyhrál soupeř, Patrik sklidil zasloužené ovace.

Kocveldův boj, to byla nejprve doslova bída a utrpení. Náš Emil dlouho marodil, chřipka ho udolávala delší dobu, takže v přípravě dosti zameškal. Robert Bilík je členem české reprezentace a trefoval Kocveldu předním hákem. Potom už přecházel Emil do tlaku, ale bez úderů. Ve druhém kole už byl ale Emil lepší a ve třetím mohl být Bilík dvakrát počítán. Navíc boxoval nečistě, Kocvelda bojoval a to rozhodlo.

David Hunanyan podal vynikající výkon. Vyžadoval před utkáním rady, jeho otec mu radil arménsky, ale chtěl i mé rady a chápal oč jde. V prvním kole si dával pozor, aby ho soupeř netrefil, do druhého šel s radami, aby začal plně boxovat a trefovat. Bezvoda je nevyzpytatelný soupeř, ale David ho pak tlačil, dařily se mu údery v kombinaci a Bezvodu, který nakonec odpadal fyzicky, zvládl.
I když ještě nebyl Petr Novotný se svými zády plně v pořídku, chtěl do utkání vstoupit. Nakonec nemusel, hosté neměli váhovou kategorii do 91 kilogramů kým obsadït.

Dominik Musil zvítězit musel, jeho soupeř Skica už má ve svém věku boxerskou kariéru za sebou. Po jednom z úderů se mu zamotaly nohy a s přibývajícími pak odpadal stále výrazněji. Dominik byl vyšší i těžší, výborně soupeře četl a po spodním úderu se už ústecký trenér rozhodl zamávat ručníkem…" ukončil spokojený trenér Pavel Duda stručné hodnocení všech duelů v ringu.

BC DTJ Prostějov – SK Policie Ústí nad Labem 12:4

Hlavním rozhodčím byl Nechvátal z Pardubic, bodovali Hynek z Prahy, Gašpar z Karviné a Duraj z Olomouce.

Autor: VLASTIMIL KADLEC