Účast na posledním ostrém předolympijském testu slíbilo rovněž Řecko. „Zrovna nám účast potvrdili, ale jmennou nominaci zatím neposlali,“ řekl šéf generálky na hry v Pekingu Svatopluk Žáček, když se vrátil z pracovní cesty v Praze. Naopak nejistý je přílet kvalitního výběru Indie, který řeší víza na poslední chvíli. Její účast je momentálně ve vážném ohrožení.

„Snažíme se komplikovanou situaci vyřešit, jednáme s konzulátem, jsem spojený s Dillí,“ řekl hlavní organizátor boxerského podniku číslo jedna na českém území. Nominace naopak upřesňují další výpravy. Ta nejvíce sledovaná, kubánská, přiletí do Prahy v pondělí.

Příznivci se mají na co těšit, uvidí na vlastní oči medailisty z mistrovství světa, evropských šampionátů, vítěze Panamerických her a účastníky olympiád.

Ve středu zájmu bude pochopitelně domácí výběr české reprezentace. „Kdo by měl být hlavním českým želízkem v ohni, teď nedokážu říct, ale loni diváky například upoutal a ze sedaček na nohy zvedal domácí reprezentant Chládek, ambice má i Průša, který shodil do těžké váhy. Z Prostějova přijedou Balog a Dunka, představí se Svoboda, borec Děčína, z Plzně nastoupí supertěžká váha Šour,“ jen namátkou vyjmenovává z českého týmu Žáček.

Naopak kvůli disciplinárnímu trestu budou na startu chybět Faber a Lazok, zdravotní stav nedovolí nastoupit Horváthovi. Také další borci mají šrámy. Velká cena Ústí nad Labem, jejíž 39. ročník je na programu od 11. do 14. června, se uskuteční po letech na zimním stadionu.