Cholevův výběr svého soupeře nepodcenil a splnil roli favorita.

Po hladkém průběhu zápasu vezou Orli domů vítězství 97:52 a mohou se těšit na další boje.

Zápas začal pozvolným tempem. Hanáci neměli příliš času na rozcvičení, a tak se rozcvičovali až během úvodní čtvrtiny. Tu i přesto ovládli, ale poměrně těsným rozdílem 22:19.

„Teprve jsme se rozcvičovali. Domácí navíc nehráli špatně a dokonce nám dali dvě trojky. My jsme odpověděli jen jednou," přiznal prostějovský lodivod Zbyněk Choleva.

Od druhé desetiminutovky se však Hanáci rozjeli a začali hrát svou hru. Prostějovský lodivod tentokrát vsadil spíše na druhou pětku, a ta se mu za důvěru odvděčila.

Poločasový výsledek 55:30 mluvil za vše.

„Je někdy těžké najít motivaci proti soupeřům z nižší ligy, a proto jsou tyto zápasy ošemetné. My jsme to vyřešili tím, že jsme do hry pustili jakoby naši druhou pětku. Kluci navíc měli v nohách duel z Jindřichova Hradce, a tak odpočívali," vysvětloval kouč Choleva a rovnou své svěřence zhodnotil: „Novák se po zranění konečně vrátil do zápasu. Uvítali jsme, že se může zapojit v tomto duelu. Sehnal s Peterkou předvedli dobré výkony. Sehnal nastřílel sedm trojek a neztratil se ani Kouřil."

Druhá polovina už byla vyloženě v režii Orlů. Ti soupeři nedovolili nic navíc. Celková výhra 97:52 pak jen dokresluje formu hanáckých basketbalistů.

„Zápas provázela skvělá atmosféra, která se samozřejmě promítla také do hry. Jely s námi dva mikrobusy fanoušků, takže jsme měli i vlastní podporu," pochvaloval si Zbyněk Choleva .

BVK HOLICE – ARIETE PROSTĚJOV 52:97 (19:22, 30:55, 43:74)

Sestava Prostějova a počet bodů: Sehnal 25, Slezák 14, Peterka a Šteffel 13, Tomanec 11, Marko 8, Kouřil 6, Novák 5, Nečas 2, Talley 0. Trenér: Zbyněk Choleva.