V posledním utkání nymburských basketbalistů na domácí palubovce v tomto kalendářním roce se diváci dočkali napínavého souboje pětinásobných šampiónů se stále se zlepšujícími hráči Prostějova.

Domácí basketbalisté začali utkání velice dobře, když v první čtvrtině proměnili 5 ze svých 7 trojkových pokusů. Zato obrana Nymburku příliš nefungovala, jejich defenzíva byla čím dál více prostupnější a Hanáci se velice snadno dostávali k zakončení. Jejich týmová hra působila velmi sympaticky na obou polovinách hřiště, přičemž jako by ani nebylo znát, že do Nymburka přicestovali bez svých dvou opor základní pětky Rashaada Amese a Pavla Staňka.

„Já jsem před zápasem řekl, že sem jedeme potrápit Nymburk, což se nám podařilo a myslím si, že kdybychom měli jednoho pivota navíc, mohl zápas dopadnout ještě lépe z našeho pohledu.“ dodal k utkání hostující trenér Peter Bálint.

Utkání se začalo lámat až v polovině poslední čtvrtiny, když nymburští basketbalisté zlepšenou obranou nedovolili Prostějovu snadné zakončení a sami se prezentovali zlepšenou střelbou ze střední a delší vzdálenosti, která jim ve střední části vůbec nevycházela.

Nymburk tak dovedl utkání do vítězného konce. Jedinou kaňkou na jinak vynikajícím utkání byla potyčka mezi hostujícím Pruittem a domácím Nečasem, po které byli oba hráči vyloučeni a Nečas si z tohoto souboje odnesl navíc pěkný monokl.

Asistent trenéra nymburského týmu k zápasu poznamenal: „Jsme velice rádi, že jsme utkání dovedli do vítězného konce i přes absenci Schilba. Prostějovu můžu jen pogratulovat, dnes předvedl vynikající výkon.“

Nymburk – Prostějov 73:68 (23:23, 33:38, 53:54)

Body: Lee 26, Křemen 11, Benda 10, Gray 7, Nečas 7, Jagodnik 7, Tomaszek 2, Venta 2, Sokolovský 1 – Beechum 25, Pruitt 14, Hanavan 7, Prášil 6, Novák 6, Vrubl 6, Skibniewski 4. Rozhodčí: Zachara, Vrážel, Hartig. Trestné hody: 16/8 – 5/3. Trojky: 22/7 – 19/9. Fauly: 14 – 22. Diváci: 900. Nejlepší hráč: Arthur Lee. Čtvrtiny: 23:23, 10:15, 20:16, 20:14.