Až potom je na řadě vysněná hlavní fáze poháru a účast v základní skupině.

„Nebude to lehký soupeř. Tradice chorvatské košíkové je všeobecně známa. Rozhodně bude chtít i Zahřeb postoupit,“ přemýšlel asistent trenéra BK Postějov Miroslav Marko.

„Zatím o soupeři vím jen tolik, jak si vedl v chorvatské lize. Ale v Adriatické lize na něj narazil Ivica Mavrenski, takže určitě o nich bude mít bližší informace,“ zmínil Marko fakt, že současný hlavní trenér Orlů Srb Mavrenski se s Vojvodinou Novy Sad se Záhřebem střetl.

V Chorvatské lize KK Záhřeb skončil na třetím místě a v Adriatické lize byl dvanáctý.

Proti minulému roku došlo v evropských pohárech ke změnám. Doposud hraný ULEB Cup změnil název na EuroCup a týmy, které hrály v minulém roce FIBA Europe EuroCup, tak jako prostějovský celek, se z větší části přesunuly do nově vzniklého EuroChallenge.

EuroChallenge se skládá ze dvou kvalifikačních kol. Z těchto dvou kvalifikačních kol vzejde osm týmů, které budou rozřazeny do osmi skupin po čtyřech týmech.

Dalších osm týmů už je do základních skupin přímo nasazeno a zbývajících šestnáct týmů bude doplněno z těch, které nepostoupí v kvalifikaci do EuroCupu.

Záhřeb skončil v posledních dvou sezonách v chorvatské lize na 3. místě. Orli hrají 14. října doma, odveta se uskuteční 21.října. Druhé kvalifikační kolo se uskuteční 4. a 11. listopadu.